Vizier op volleybal

 

Donitas D2 kent Dwingeloo nu ook!

VoV, 12-12-2019. 10:19 uur. Zaterdag 7 december. Donitas D2 mag aantreden tegen DOK in Dwingeloo. Voor de mensen die nog nooit van deze plaats gehoord hebben, het is een mooi dorp in Drenthe. Tussen alle pittoreske boerderijen staat ook nog een sporthal. Het was een lastige opgave om deze sporthal te vinden, maar iedereen was op tijd aangekomen. Behalve Jill, zij vond het toch even belangrijk om de top 10 van de top2000 af te luisteren.

Sinterklaas was nog maar net het land uit of het waren alweer de dolle DOK dagen. Er was een mooie kruiswoordpuzzel in het thema, deze werd voor aanvang van de wedstrijd even snel opgelost. Nog een paar mooie woorden van Wout en we konden ons klaarmaken voor de wedstrijd.

De wedstrijd kon ook niet zomaar van start gaan. Er werd eerst afscheid genomen van enkele leden van het bestuur, een mini-team was kampioen geworden en moesten worden gehuldigd. Als kers op de taart waren er ook nog drie mini’s van de week die allemaal een keer mochten serveren. Na al deze zaken kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

In de eerste set had DOK gelijk een goede servedruk. Hierdoor moest Eline veel lopen om de sets te kunnen geven. Na een lange serveserie tegen, werd het lastig om de achterstand nog in te halen. We speelden zelf wat rommelig en de eerste set verloren we met… Op naar de tweede set.

DOK had ons nog steeds goed onder druk met de serve, waardoor we niet veel controle hadden in de pass. Desondanks werden er nog wel mooie punten gescoord. Doordat DOK nog steeds een erg goede serve had en wij daarentegen niet, stond DOK de hele set toch een paar punten voor. We konden uiteindelijk nog wel redelijk meekomen, maar ook deze set werd verloren. Nu met…

De derde set besloot Wout het helemaal anders aan te pakken. Met een aantal veranderingen in de passlijn gingen we de derde set in. De pass liep nu wel een stuk beter, alleen maakten we het zelf niet goed af. Ook de derde set verloren we. Stand …

Op naar de laatste set. Wout sprak de woorden: “Laten we nu op z’n minst die laatste set pakken, zoals de andere teams dat ook altijd bij ons doen.” En zo geschiedde. Met deze gedachte gingen we de vierde set in. De onbevangenheid kwam weer wat terug en de laatste set werd gewonnen met 21-25.

Een wedstrijd verliezen is nooit leuk, maar door de winst van de laatste set is de kater toch wat minder. Volgende week gaan we er weer met volle focus tegenaan. Dan spelen we thuis tegen C.S.V.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.

Oplossing van het zoekplaatje is 18, 22 en 15