Set Up wint thriller in eigen huis

VoV, 26-03-2018. 13:35 uur.  Na vier overwinningen op rij stond Set Up een lastige klus te wachten in de Oosterholthoeve. Kampioenskandidaat VC Sneek kwam op bezoek. Zij hebben zich versterkt met oud top-volleyballer Edward Kamphuis. Set Up wist dat ze een zware klus stond te wachten, echter waren gebrand om hun huid duur te verkopen.

Set Up kwam redelijk uit de startblokken de eerste set en kon tot aan de twintig in het spoor van VC Sneek blijven. Niet altijd even goed, maar spanning zat er zeker in de rally’s. Bij het in zicht komen van de big points gaf Set Up niet thuis en verloor dan ook met 22-25. Het gevoel dat Set Up zeker kansen had was prettig, echter toch overheerste teleurstelling na verlies in de eerste set. Coach Gaillard sprak zijn mannen toe dat er vastgehouden moest worden aan de servicedruk en spelplezier, zodat er zeker kansen kwamen.

De tweede set kwam Set Up goed uit de startblokken. Passend stond het prima, waardoor de dreiging op midden kon blijven volharden en er kansen lagen op de buitenkanten. Toch had Sneek doorgaans een prima blokkering staan, waardoor risico in het gelegde spel zich ook kon uitbetalen in enkele keren hard afgeblokt te worden. Echter de vechtlust en beleving betaalde zich uit in een terechte 25-18 setwinst voor Set Up.

Setwinst betekent dat er altijd meer te halen valt, de IJsselmuidenaren beviel setwinst wel en vlogen ook de derde set er vol in. Sneek kan zich om zicht te houden op het kampioenschap geen verlies permitteren en besloot Edward Kamphuis in te brengen. Dit zorgde voor meer stabiliteit in het Sneker spel. Veel mooie rally’s ontstonden en de nodige ballen werden van de grond gehaald. Deze set waarin veel harde aanvallen werden afgewisseld met tactische prikballen, tel daar de toenemende servicedruk bij op en er stond een 25-19 voorsprong en dus een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg op het bord.

Jeugdspeler Gerco werd gebracht op de diagonaal, nadat hij zijn eerste kans om zeep had geholpen door niet op tijd klaar te staan voor zijn invalbeurt. Hij pikte de nodige ervaring op en Joël kon zich klaarmaken voor de ontknoping van de wedstrijd. Het devies om vol risico te serveren werd ook door Kees goed opgevolgd, die met zijn serviceserie aan het einde van de set de basis legde om te set binnen te slepen.

Euforie overheerste en de prikkelbaarheid van Sneek was merkbaar. Alles werd belangrijk gemaakt, echter één belangrijk woord vergaten de IJsselmuidenaren. Focus om Sneek echt pijn te kunnen doen. Set Up startte zeer matig aan de vierde set, waarbij Sneek door had dat het toch echt uit een ander vaatje moest tappen. Set Up heeft ze hele set tegen een terechte, maar onnodige achterstand aangekeken en verloor dan ook met de harde cijfers 15-25.

De vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Vooraf zou getekend worden voor een vijfsetter, echter als je die speelt, dan wil je hem ook winnen! Set Up keek in het verloop van de set tegen een 6-4 achterstand, maar wist deze voor de wissel nog op te buigen naar een 8-7 voorsprong. Dit gaf de IJsselmuidenaren meer vechtlust en het publiek liet ook zijn waarde zien door zich vol achter de thuisclub te scharen wat een extra boost geeft in het veld.

Set Up bleef de voorsprong behouden, maar het gaatje bleef maar 1 tot 2 punten in het verloop van de set. Spannende rally’s bleven zich ontwikkelen en wat er ook zou gebeuren, Set Up bleef vol voor zijn punten gaan. Soms met harde kill blocks om de oren, van het toch uitstekend blokkerende Sneek. Andere keren mooie harde aanvallen. Op de voorsprong van 15-14 werd de libero die veelal ver van zijn zijlijn afkwam verrast met een geplaatste bal op de zijlijn en het winnende punt.

3-2 Winst voor Set Up, de vijfde opeenvolgende winst tegen een sterk VC Sneek. Het begin van een mooie avond en een goed vervolg van het seizoen.

Volgende week komt Krathos in IJsselmuiden op bezoek. Ook hier heeft Set Up nog een appeltje te schillen, na de uitwedstrijd terecht met 4-0 verloren te hebben.

gh @ VoV, verslag en foto via website beheer Set Up.