Wake-up call voor Kalinko D1

VoV, 26-03-2018. 13:44 uur. Afgelopen zaterdag 24 maart speelde Kalinko Dames 1 uit in Nieuwegein tegen de nummer 3 op de ranglijst NVC Dames 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien NVC alle punten kan gebruiken in de eindsprint om een plek voor de p/d tegen Irene Dames 1. Van de thuiswedstrijd tegen NVC wisten we dat het team bestond uit lange speelsters. Met het oog op het kampioenschap was het doel om met drie punten naar huis te gaan.

De opstelling van de eerste set bestond uit Lisan, Iris, Michelle, Kirsten M., Angie, Quincy en Kirsten D. op de libero.  De set begon moeizaam: de punten gingen gelijk op tot een stand van 7-7. Hierna wist NVC aanvallend net meer punten te maken dan Kalinko en nam coach Peter een time-out bij 12-9 achterstand. Kalinko moest de servicedruk verhogen om zo het snelle spel van NVC te onderdrukken. Na deze woorden van de coach pakte Kalinko het spel weer op en wist met de service lange series te maken. Bij een stand van 17-18 kreeg diagonaal Kirsten M. last van hartkloppingen, waardoor Amy voor haar het veld in kwam en de stijgende lijn wist door te zetten. Toch was het einde van de set nog spannend. Bij 22-24 kwam Kirsten terug erin voor Amy en na mooie reddingen achterin het veld wist Kalinko deze set binnen te halen met 23-25.

Na de spanning van de eerste set wisten de dames van Kalinko dat er werk aan de winkel was. Vol goede moed begon dezelfde opstelling aan de tweede set, maar helaas gingen de punten ook hier weer gelijk op. Kalinko gaf veel punten weg door onnodige fouten. Bij een achterstand van 11-9 nam Peter een time-out, maar dit bleek niet te helpen. De tweede time-out volgde snel bij 14-11. Kalinko maakte onder andere teveel fouten met serveren, waardoor NVC niet onder druk kwam te staan en ze veel wisten te scoren op de middenpositie. Marjolein kwam erin voor Kirsten D. om de pass te versterken. Alsnog kwamen de dames van Kalinko niet in hun spel. Ook kwam Cristal het veld in voor Quincy, maar helaas verloren de dames de set nog met 25-21.

De derde set begon weer slecht voor Kalinko door herhaaldelijk foute services. Hierdoor kwamen de dames niet in het spel en NVC wist de ballen die Kalinko over het net kreeg goed op te vangen en te scoren. Kalinko bleef vechten en bij 12-9 nam NVC een time-out. De set ging vervolgens gelijk op en coach Peter probeerde alles om de set nog binnen te halen, maar helaas ging ook deze set met 25-21 verloren.

De vierde set werd begonnen met nieuwe speelsters in de opstelling; Manijn begon op de spelverdeling en ook stonden Cristal en Amy weer in het veld. Na weer een achterstand te hebben opgelopen in het begin van de set kwam Mieke erin voor Iris. Ze bracht veel enthousiasme met zich mee, maar ook dit kon Kalinko niet redden. Quincy er op de middenpositie nog in voor Michelle en er werd hard gevochten voor de laatste punten maar uiteindelijk trok NVC aan het langste eind.

Kalinko Dames 1 is naar huis gegaan met één punt, geen resultaat om tevreden over te zijn. Ondanks deze nederlaag heeft het team nog een goede kans om het kampioenschap binnen te halen. Wel zullen de dames de komende wedstrijden een stuk scherper moeten zijn!  Komende dinsdag 27 maart spelen de dames de halve finale wedstrijd voor de beker uit tegen Kratos Dames 1 en daarna volgt op 7 april de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Majella Dames 1.

gh @ VoV, verslag van Michelle van Wijk, Kalinko Dames 1.