Vizier op volleybal

 

Set-Up‘65 kraakt Peelpush met de serve

VoV, 07-01-1019. 13:03 uur. Op 6 januari 2019 stond de kwartfinale van de nationale beker tegen Springendal Set Up ’65 thuis in Meijel op het programma. De laatste wedstrijd thuis tegen Set – Up was vorig seizoen in de Eredivisie en toen won Peelpush in een vijfsetter. Set -Up is sindsdien grondig vernieuwd en de ploeg van trainer coach Lesley de Jonge staat momenteel op een mooie 5e plek in de eredivisie.

Zal Set-Up, op Driekoningen, iets cadeau geven aan Peelpush?  6 januari is naast Driekoningen tevens de dag van het Prinsenbal in het carnavals – gekke Meijel, maar ondanks deze zware concurrentie zijn de tribunes gelukkig zeer goed gevuld en is er een mooi bekersfeertje.

In de 1e set startte Peelpush erg nerveus en had Set-Up gelijk de druk erop staan via snoeiharde serves. Binnen no – time stond Peelpush acht punten achter. Pas in de eindfase van de set kreeg Peelpush meer grip op het spel, kroop langzaam iets dichterbij maar de set ging met 19-25 toch nog verloren.

In set 2 waren aanvankelijk de rollen omgedraaid, Peelpush had meer servedruk en liep gelijk weg. Set-Up maakte veel servefouten, maar Peelpush zat ook in vechtmodus en knokte voor iedere bal. Rond de twintig punten kwam Set – Up nog even terug van een zeven punten achterstand tot twee punten, maar Peelpush vocht om iedere bal en deze enorme “knok-set” werd dan ook verdiend met 25-18 binnengehaald.

De wedstrijd leek open te liggen en de teams leken aan elkaar gewaagd. Echter…… in set 3 begon Set-Up weer met enorme servedruk en Peelpush kreeg, ondanks time-outs en wissels, geen grip op deze servedruk. Via 10-25 haalde Set-Up de set binnen.

In set 4 moet het dan gebeuren. Set-Up hield echter de hoge servedruk vast en liep weer snel 4-5 punten uit. Peelpush wist vervolgens weer aan te haken en hield het verschil op zo’n vier punten tot aan de twintig. In een van Peelpush zijde ongelukkige fase waarin de ballen niet goed vielen sloeg Set-Up het beslissende gaatje en via een 17-25 wonnen de meiden uit Ootmarsum verdient met 1-3 en veroverden ze een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi.

Peelpush is nog te licht bevonden voor met name het servegeweld dat Set-Up gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd wist vast te houden. Via werklust kon in de rally’s goed meegespeeld worden en werd ook set 2 binnengehaald. Dit moet de basis zijn om ook in de competitie het goede gevoel weer te krijgen. Om te beginnen volgende week zaterdag uit tegen Orion in Doetinchem aanvang 18:00 uur.

gh @ VoV, verslag van Paul Klerckx, Peelpush Dames 1. Foto Wim Simons.