Brescia (Pietersen) klopt koploper Novara

VoV, 07-01-2019. 13:22 uur. Nadat de Brescia, de ploeg van Judith Pietersen (nr. 8 op de archieffoto) ,  in de laatste week van december in de Italiaanse Serie A1 met 2-3 van Conegliano had gewonnen en met 0-3 van Scandicci verloren, speelden ze gisteren tegen Novara, waarmee ze dan de top 3 van de Serie A1 binnen pakweg 14 dagen tegenover zich hadden gehad.  Novara van Celeste Plak kwam bij hen op bezoek.

Brescia nam voor 3.500 toeschouwers een 2-0 voorsprong (25-20, 25-19) maar kon het in de volgende twee set niet afmaken (20-25, 18-25) Pas in de tiebreak waren ze met minimaal verschil (15-13) weer de sterkste.  In totalen maakten 77 om 86 eigen punten en 16 om 26 punten voor de tegenpartij er 103 om 102 van. Pietersen nam 16 punten van de eigen score voor haar rekening, Plak 14.

Conegliano van Robin de Kruijf boekte een 0-3 zege (23, 21, 20) bij Casalmaggiore.  De Kruijf scoorde 6 keer, 3 blokpunten en 3 aanvallende punten (19% scoringspercentage). Monza, met een invalbeurt voor Anne Buijs in de derde set, won met 0-3 (23, 22, 19) bij Club Italia. Buijs scoorde 2 keer.

Nika Daalderop was bij Firenze tegen Chieri goed op schot. Totaal 18 keer scoorde ze, waarvan 15 aanvallende punten. Alleen haar teamgenote Louisa Lippmann maakte er meer (totaal 20) in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Chieri. Laura Dijkema kreeg ook nog één punt op naam voor één van de zeven aanvallende pogingen die ze deed. Aan het net hielden de teams zich met 76 om 76 punten (blok / aanval) keurig in evenwicht, de aces (7/3) en de foutenlast (27/16) gaven de doorslag.

Busto A. leed tegen Bergamo thuis een niet verwachte 1-3 nederlaag, ze wonnen zelf de set met 25-18 en verloren er drie met minimaal verschil 27-29, 23-25 en nogmaals 23-25. Floortje Meijners nam 19 punten voor haar rekening. Verder eindigde de wedstrijd tussen Scandicci en Filottrano in een 3-0 zege voor Scandicci, dat daarmee op twee punten van koploper Novara kwam.

Zo maar een weetje, bij de zes dames wedstrijden van afgelopen weekend passeerden totaal 11.600 toeschouwers de kassa’s. De stand is nu na 13 wedstrijden: