Vizier op volleybal

 

Apollo 8 halve finalist nationale beker

VoV, 08-01-2019. 5:12 uur. Dames 1 van Apollo 8 won op zondag 6 januari de kwartfinale van het nationale bekertoernooi van 1e divisionist SV Dynamo Apeldoorn.  Precies op de jubileumdag van de vereniging werd deze historische prestatie neergezet.  Het jubileumfeest van de vereniging kreeg hierdoor nog een extra feestelijk tintje.

Apollo 8 moest in de kwartfinale aantreden tegen 1e divisionist SV Dynamo uit Apeldoorn. Met 1-3 (19-25, 17-25, 25-21 en 18-25) winst werd een zakelijke overwinning behaald. Apollo 8 plaatste zich voor het eerst in haar geschiedenis voor de halve van het nationale bekertoernooi. De halve finale wordt in Borne gespeeld op 30 januari tegen streekgenoot Set – Up’65. De exacte tijd is nog niet bekend.

Historie:  ‘Ja natuurlijk fantastisch’, is de eerste reactie van trainer Bart Oosting. ‘Op de dag dat onze vereniging 50 jaar bestaat schrijven wij historie. Het spel was niet altijd goed, maar onze service stond aan de basis van de overwinning. Daarnaast waren onze aanvalsters Jeanine Stoeten, Esther Huls en Emma Bredewoud een plaag voor de Apeldoornse formatie’.

Extra cadeautje:  Ook aanvoerster Esther Huls was zeer verheugd na de wedstrijd. ‘Ik ben blij dat we onze club een extra cadeautje hebben gegeven op de verjaardag. Echt super. De wedstrijd was er een met veel ups en downs en niet altijd even mooi. Maar ons doel is bereikt: de halve finale. Ik ben ontzettend trots op het team en we kijken enorm uit naar de bekerderby tegen Set -Up’65’.

Aankomende zaterdag komt Apollo 8 weer in actie in de Eredivisie. De dames spelen om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal.

gh @ VoV, persbericht Apollo 8, foto’s Rudy van ’t Rood.