Vizier op volleybal

 

Duo Van Driel/Schoon op weg naar meer!

VoV. 08-01-2019. 5:20 uur. Beachvolleybalteam Emi van Driel / Raisa Schoon heeft een aantal topweken achter de rug. Deze zeer jeugdige meiden (18 en 17 jaar) laten zien dat ze het niveau van profteams kunnen evenaren. Eerst was er het Nederlands kampioenschap indoor beachvolleybal in Aalsmeer, waar ze de finale haalden, en met het kleinst mogelijke verschil (15-13) in de derde set verloren van de profs Marleen van Iersel / Joy Stubbe.

Tijdens het DELA Beach Open, een internationaal viersterren toernooi in Den Haag, mochten de meiden aantreden in de kwalificatie. De eerste wedstrijd werd knap gewonnen van het Italiaanse team Zuccarelli / Traballi. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen een Grieks team, met Viki Arvaniti in de gelederen. Deze speelster is tweevoudig Europees kampioen en nam deel aan drie Olympische spelen. Ook deze wedstrijd werd knap gewonnen, waardoor een plaats in het hoofdtoernooi van dit prestigieuze toernooi werd verdiend.

De eerste tegenstander in het hoofdtoernooi was het Zwitserse team Betschart /Huberli. Dit team is in Nederland geen onbekende, zij speelden het afgelopen jaar de finale van het Europees kampioenschap in Den Haag tegen het Nederlandse duo Keizer / Meppelink. Met name de tweede set wisten van Driel / Schoon goed weerstand te bieden aan de Zwitsers. Uiteindelijk gingen de Zwitsers er met de winst vandoor.

De volgende wedstrijd werd een ware thriller. Wederom stond het Russische duo Bochorova / Voronina aan de andere kant van het net. Dit team, ook jong, maar met veel meer internationale ervaring, was in eerdere ontmoetingen op het Europees kampioenschap U18 en het Wereldkampioenschap U19 nipt te sterk in de finale. Ook op de recent gehouden Youth Olympic Games werd het een driesetter tussen beide teams. Een mooi affiche derhalve.

De Nederlandse meiden wisten dichterbij te komen dan ooit, verdienden zelfs drie matchpoints, maar wisten deze niet te verzilveren. Met 18-16 in de derde set was de overwinning uiteindelijk voor de Russinnen, die recent in Mexico ook wonnen van het Nederlandse duo Laura Bloem / Jolien Sinnema.

Dat uitschakeling plaatsvond tegen zeer gerenommeerde en gelouterde teams verzachte de pijn enigszins, maar maakt meteen duidelijk dat de verschillen minimaal zijn.

Het team staat voor de uitdaging om de volgende stap te gaan zetten, om hiermee deze verschillen te gaan overbruggen. Om hun (internationale) ambities waar te maken is support in faciliteiten en in geld een voorwaarde. Dat betekent dat zij, met hun begeleidingsteam, hard op zoek zijn naar de zo noodzakelijke ondersteuning, waarmee zij hun trainingsprogramma verder kunnen faciliteren. Indien u hier belangstelling voor hebt, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen via info@kadijkbeach.nl.

gh @ VoV. Persbericht Kadijk Beach University via René van der Giessen. Foto FIVB.