Vizier op volleybal

 

Siebring en Solkema verlengen, Knip niet!

VoV, 14-05-2019. 5:53 uur.  Op de website van Ladies in Black Aachen wordt er melding gemaakt van het vertrek van Oranje libero Kirsten Knip (nr. 1 op de foto). Zij vertrekt na drie seizoenen op eigen verzoek en zoekt een nieuwe uitdaging.

“Ik heb de eer gehad om drie seizoen lang libero van één van de mooiste verenigingen in Duitsland te zijn, heb me er als speelster en mens verder kunnen ontwikkelen, waarvoor ik iedereen bij de club erg dankbaar ben. Ik zal jullie allemaal missen en verheug me er nu al op als we ons in de toekomst eens weer zien” aldus Knip.

Een bijzonder feitje in haar libero periode was dat Kirsten Knip afgelopen seizoen wegens blessures en ziektes de spelverdeling bij Aachen voor haar rekening nam, hetgeen voor haar een bijzondere ervaring moet zijn geweest. Het is nog niet bekend wat de volgende club van haar zal worden.

Zoals we al eerder berichten zal Hester Jasper de overstap van Sneek naar VFB Suhl in de Bundesliga maken. Zij gaat dezelfde weg als haar zus Marrit, die enkele  jaren geleden (seizoen 16 / 17) ook voor deze club als het begin van haar buitenlandse avontuur koos.

“Het is mijn eerste club ver buiten Friesland” zegt Jasper op de website van Suhl, “maar ik heb alleen maar goeds over Suhl gehoord, ook van mijn zus. Ik verheug me op een nieuw avontuur en wil bij deze trainersstaf veel leren. Gezamenlijk willen we de play – offs in het volgende seizoen halen” aldus de 18-jarige.

Bij Suhl treft Hester een andere voormalige speelster van VC Sneek, die al eerder de overstap naar Duitsland maakte en er vorig seizoen ook voor uitkwam. Anniek Siebring verlengde haar contract met deze Bundesligaclub en zal dus ook volgend seizoen het geel – zwarte tenue om haar schouders dragen.

Spelverdeler Gijs van Solkema heeft zijn contract met SVG Lüneburg verlengd. Hij heeft voor één jaar bijgetekend.  Van Solkema begint volgend seizoen aan zijn derde jaargang bij de LüneHünen, zoals de club ook wel genoemd wordt. Hij denkt er zich als spelverdeler verder te kunnen ontwikkelen. Van Solkema werd vorig seizoen een 30-tal keren, vaak als wissel, ingezet, waarbij zijn sterke opslag als wapen werd gebruikt.

“Ik heb het prima naar mijn zin in Lüneburg en denk dat ik me er verder ontwikkelen kan. Het is een tof team, de fans zijn echte fans en de mensen in de club alleraardigst.  Ik zie nu alweer uit naar een nieuw seizoen bij SVG”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.