Vizier op volleybal

 

Siebring verruilt Duitsland voor Finland

VoV, 25-07-2020. 16:44 uur. LP Viesti Salo heet de nieuwe club van de 23-jarige  Anniek Siebring, die afgelopen twee seizoenen in de Bundesliga voor VFB Suhl LOTTO Thüringen uitkwam en daarvoor in Nederland het tenue van VC Sneek droeg.

Hoofdcoach Tomi Lemminkäinen van Salo kreeg van een aantal vertrouwelingen informatie dat Siebring in de Bundesliga goed bezig was, ondanks het feit dat ze daar niet altijd in de basis begon. “Zij heeft de nodige ervaring in Duitsland opgedaan en het niveau van de Bundesliga ligt wel ietsje hoger dan dat van de Finse Eredivisie. Bovendien maakt Siebring deel uit van de long list Oranjeselectie, hetgeen wel aangeeft wat ze in haar mars heeft.”

Salo, dat in het verleden regelmatig deelnam aan de Champions League, staat niet bij de officieuze deelnemerslijst voor de volgende editie, die wij gisteren publiceerden. Daar staat het Finse Kuusamo genoteerd, maar de mogelijkheid dat ze een van de twee nog beschikbare plaatsen krijgen is er nog wel.

“Ik kijk uit naar volgend seizoen” zegt Siebring in de LP Message. “Met deze club kan je vechten voor de medailles en misschien ook in de Champions League spelen. Ik hoop snel en in goede gezondheid naar Salo te komen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto VfB Suhl periode.