Vizier op volleybal

 

Simpele en vlotte zege Brouwer/ Meeuwsen

VoV, 27-07-2021. 14:50 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen speelden hun tweede duel in poule D tegen Azaad/ Capogrosao. Het was de partij tussen de winnaar van de eerste ronde (Brouwer/ Meeuwsen) tegen de verliezer van de andere partij in de eerste ronde. Met winst in dit duel is Brouwer/ Meeuwsen er zeker van dat ze een vervolg kunnen geven aan de poulefase, ze komen dan minimaal op 5 punten en zijn voor Azaad/ Capogrosso niet meer in te halen.

In de eerste set lukte het de Argentijnen alleen na de 1-1, een foutserve van Brouwer, op de eigen serve te scoren. De rest van de set lukte het niet meer, en dat terwijl Brouwer/ Meeuwsen dit drie keer deden tot aan de technische time out (tussenstand 12-9). Vaak via het recept door hard, harder, hardst of gewoon extreem hard te slaan. Daarna liepen ze via een driepunter (van 14-11 naar 16-11) en een paar gekregen punten vlot uit naar 19-13 om met 21-14 af te sluiten.

In de tweede set was het wedstrijdbeeld niet veel anders. De Argentijnen waren gewoon een maatje te klein voor Brouwer/ Meeuwsen, nu lukte het hen pas na 11-9 om voor het eerst een punt op eigen serve te maken. Na de pauze bij 11-10 sloegen Brouwer/ Meeuwsen zich volgens het beproefde recept in twee servebeurten naar een 18-11 voorsprong. Met in die twee series ook nog een paar blokpunten van Robert Meeuwsen. Na de 18-11 ging het op de side out naar 21-14 en 2-0.

Brouwer/ Meeuwsen gaan nu met 4 punten aan de leiding in de poule.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto OS Tokyo.