Vizier op volleybal

 

Sinnema – Bloem wordt nieuw BTN beachduo

VoV, 28-11-2017. Jolien Sinnema van Beachvolleybal Team Nederland heeft een nieuwe partner gevonden: Laura Bloem. Bloem heeft veel ervaring in het beachvolleybal, ze komt sinds 2010 regelmatig uit in de World Tour en speelde al een WK en een EK. Bloem en Sinnema maken hun debuut als team tijdens het DELA Beach Open, van 3 t/m 7 januari in de Sportcampus in Den Haag.

Jolien Sinnema (25 jaar) speelde van augustus 2016 t/m september 2017 samen met Joy Stubbe. Nu Stubbe met Marleen van Iersel een team gaat vormen buiten Beachvolleybal Team Nederland (BTN), was Sinnema op zoek naar een nieuwe partner.

Die nieuwe partner vond Sinnema in Laura Bloem (28 jaar). Bloem bouwde buiten het bondsprogramma al een mooie beachvolleybalcarrière op. Ze is een vaste waarde in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour, maar deed ook internationaal al flink veel ervaring op. Naast vele optredens in de World Tour met bijv. Roos van der Hoeven, Merel Mooren, Rebekka Kadijk en Marloes Wesselink, speelde ze ook al een WK (2013, met Rebekka Kadijk) en een EK (2014, met Marloes Wesselink).

Reactie Laura Bloem: “Ik heb mijn beachvolleybalcarrière altijd gecombineerd met mijn studie geneeskunde”, vertelt Laura Bloem. “Met name tijdens mijn coschappen was het niet mogelijk om fulltime voor de sport te kiezen. Ik was net twee maanden aan het werk toen bondscoach Richard de Kogel mij belde met het aanbod om met Jolien te gaan spelen in Beachvolleybal Team Nederland. Ik was verrast door het aanbod, en nadat ik er goed over nagedacht had besloot ik om er vol voor te gaan.”

“Ik heb enorm veel zin om te beginnen en ik heb er alle vertrouwen in dat wij ons onder leiding van Richard snel kunnen ontwikkelen. Beachvolleybal Team Nederland is de optimale omgeving om het maximale uit mijzelf te halen, en ik ben benieuwd wat we kunnen gaan bereiken.”

Reactie Jolien Sinnema:  “Laura is een speelster waarmee ik direct een goed gevoel heb als we samen het veld instappen”, legt Jolien Sinnema uit. “Ik denk dat Laura het in zich heeft om een goede verdedigster te worden, zeker met de hulp van Richard. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, met als hoogtepunten het DELA Beach Open en het EK in eigen land.”

Reactie bondscoach Richard de Kogel:  “Laura is volledig toegewijd om aan de slag te gaan bij BTN”, vertelt bondscoach Richard de Kogel. “Ik ken Laura goed, uit onze tijd bij Beach Team Aalsmeer, en ik ken haar mogelijkheden. Laura krijgt nu een prachtige kans en die grijpt ze met beide handen aan.”

gh @ VoV, persbericht Nevobo. Foto FIVB.