Vizier op volleybal

 

Skunk H1 klaar voor debuutseizoen in Topdivisie B

VoV, 19-09-2023. 14:30 uur. Na het P/D-avontuur in Oostzaan ging Skunk Heren 1 een lange, welverdiende zomerstop in. Toen zij uit hun zomerslaap ontwaakten en de heilige zalen van de Bunders weer betraden, viel de oplettende kijker meteen wat op. Het spelersaantal is bijna verdubbeld, wat betekent dat de selectie niet meer uit zeven, maar uit twaalf adonissen bestaat.

Libero Daan ‘Daantje’ Creemers is wedergekeerd na een lange trip Down Under om dit seizoen weer down under de smashes van de tegenstander te duiken. Verder komen drie aanwinsten Emiel, Ingmar en Tijmen over van Gepidae uit Tilburg. Hierdoor kleurt onze ploeg dit jaar een ietsie beetje rood (en daarbij doel ik niet op Tijmens haardos). Zij gaan ons team versterken op de respectievelijke passer loper, midden en diagonaal positie. Tot slot heeft spellie Sjoerd zich aangesloten bij de club uit Veghel. Deze linkshandige niet-meer-student komt over van studentenvereniging Heyendaal om zich onder de werkende mensen te mengen.

Een nieuw seizoen betekent naast ‘welkom’ ook afscheid. Middenman Henk (bij sommigen bekend als Daan) is nog herstellende van een operatie aan zijn knie en zal voorlopig niet meer terugkeren binnen de volleyballijnen. Verder heeft Frank besloten dat hij vond dat hij te weinig speelde, dus hij is dit seizoen in charge voor het bepalen van de speeltijd van de spelers.

Hij heeft na ruim twee decennia (!) speler te zijn van heren 1 zich officieel aangesloten bij de staf. Helaas is er weinig staf om zich bij aan te sluiten, aangezien coach Tinus dit jaar niet meer langs de lijnen te vinden is. Wat dat betreft zal zijn Boekels gelul hartelijk gemist worden.

Naar aanloop van de eerste competitiewedstrijd op 23 september heeft Skunk vele oefenwedstrijden gespeeld om zijn nieuwe teamsamenstelling te testen. Onder het mom ‘trainen is voor mensen zonder talent’ werd op 26 augustus de eerste thuisdriekamp georganiseerd, terwijl het ene deel van het team pas 2x getraind had en het andere deel van het team pas net voor de wedstrijd terug was in Nederland.

Tegen topdivisieroutinier VVU werd met 0-3 verloren, maar Skunk lijkt voor medepromovendus Pegasus een ware angstgegner te worden. Na verschillende oefenwedstrijden en de oorwassing tijdens de P/D eindigde ook de vierde ontmoeting in winst voor de club uit Veghel (2-1).

Op 2 september reisde de selectie af naar Nijmegen voor driekamp nummer twee. Om het seizoen nog een beetje leuk te houden voor Pegasus werd er deze keer gespeeld tegen haar paarse broer VoCASA H2 en kwam oud-eredivisionist VCN over uit Capelle a/d IJssel. Met wisselende opstellingen werden wisselende set resultaten behaald: twee keer ging de wedstrijd met 2-1 naar de tegenstander, hoewel Skunk zich had moeten belonen met tenminste één winstpartij.

Een week later stond een wereldreis naar Hoogeveen op het programma voor een oefenpot tegen Olhaco. Blijkbaar had niemand uit het team zin om zo ver te reizen, want Skunk kon vanwege blessureleed en andere verplichtingen maar beschikken over zes veldspelers en twee libero’s. Na een te lange reis en een te korte koffiepauze werd met 4-1 gewonnen van de Drentenaren.

De apotheose van onze voorbereiding stond gepland op 16 september, tijdens de wereldberoemde Kick-Off dag bij volleybalvereniging Skunk. Er werd wederom aangetreden tegen de tweede equipe van VoCASA en de drang naar revanche voor twee weken daarvoor was groot. Skunk wist met 3-1 te winnen en kon zich gaan focussen op haar officiële debuut: uit tegen oud-eredivisionist Taurus. Aftrap 23 september om 20:00 in Houten, tot dan!

gh @ VoV,  bron en archieffoto persbericht Skunk, Veghel via Pepijn Scholten