Vizier op volleybal

 

Skunk H1 met 3-1 aan de kant gezet in Voorschoten

VoV, 13-03-2023. 11:00 uur. Na de 3-1 winst tegen Volley Zuid hoopte de mannen van Skunk een start te maken met een winning streak. Dit was een must, aangezien de kraker tegen de Gemini-Kangeroes op de kalender stond. Met drie punten onderling verschil in het voordeel van de Kangeroes moest er gewonnen worden om de aansluiting te houden met de eerste plek.

De trainingsweek richting deze wedstrijd leek wel het tegenovergestelde vergeleken met de weken daarvoor: welgeteld 11 en 10 man waren er aanwezig op de respectievelijke maandag- en donderdagtraining. Onze eigen Finn kreeg last van PTSD en riep in de kleedkamer uit: “het voelt een beetje als een selectietraining, al die mensen die je niet goed kent.”

De aangevulde trainingsgroep bestond uit onze volledige selectie van zeven, aangevuld met potentiële Skunkers voor het volgende seizoen en Wout Roosjen, de feut uit H2. Hij zou de rol van libero op zich nemen tijdens de wedstrijd op zaterdag. Dit zorgde voor de nodige verwarring in het team toen nog niet duidelijk was of Wout R bij zou zijn zaterdag, aangezien Woutèr er gewoon was.

Eigenlijk bestaat de volledige selectie momenteel uit acht, aangezien de Bulgaar Mihail zich tot het einde van het seizoen heeft aangesloten bij de club uit Veghel. Een oude bekende voor een deel van het team, aangezien Mihail in het verleden bij het Limburgse Revoc in de 1e divisie heeft gespeeld. Met deze aanvulling had Skunk één doel voor zaterdag: zorgen dat de energie er goed in bleef de hele pot en daarmee de winst mee naar huis nemen.

Op zaterdag 11 maart stonden er grote boeren- en klimaatprotesten op het programma in Den Haag. Nou moest Skunk net die richting op, dus werd voor de zekerheid al om 11:30 uur vertrokken voor de wedstrijd om 15:00. Al met al een uitstekende keuze, want met precies 0 file of vertraging waren de heren van Skunk al om 13:00 uur in Voorschoten. Tijd zat voor een paar bakkies pleur, een potje toepen en tijd zat voor Stef om een nieuwe parkeerplek te zoeken na weggepest te zijn door de bolides van Joey en Wouter.

Om 15:00 uur startte het eerste fluitsignaal voor deze kraker in de 1e divisie. Of ja, kraker. Vooral op papier leek de wedstrijd een kraker, want in de Vliethorst was Gemini eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. In de eerste set haalde Skunk haar niveau niet: veel passfouten, lage servicedruk en weinig overtuiging. Het wedstrijddebuut voor Mihail maakte helaas niet het verschil: ruime setwinst voor de mannen uit Voorschoten die met 25-17 begonnen aan de kantwissel.

Set twee kende een vergelijkbaar verloop. Het lukte Skunk niet om hun block, normaliter een Veghels wapen, goed genoeg neer te zetten. Zodra dat wel lukte, resulteerde dit zelden in een punt door het fantastische verdedigingswerk aan de andere kant van het net. Al met al ging ook deze set met 25-17 naar Gemini.

Set drie moest gewonnen worden om nog kans te maken op de vijfsetter en Skunk kreeg deze set meer vat op de wedstrijd. Met meer overtuiging, een goede servicebeurt van Robbert en een goed spelende Joey wist Gemini-Kangeroes even geen raad. Onder luide aanmoediging van het in groten getale aanwezige uitpubliek ging set drie naar de mannen uit Brabant: 23-25.

Helaas bleek Gemini-Kangeroes (voorlopig) toch het superieure dier in de 1e divisie B. Skunk keek na een aantal eigen foutjes al snel tegen een achterstand aan en wist dit niet meer recht te trekken. Hoewel een aantal wissels in het veld en voor de service het gat redelijk werd gedicht, ging de set en dus de wedstrijd naar Voorschoten: 25-21. Skunk verliest met 3-1 en Gemini-Kangeroes vergroot de voorsprong op de nummer 2 naar 6 punten.

Gemini-Kangeroes H1 – Skunk H1 3-1 (25-17, 25-17, 23-25, 25-21).

Skunk zal de komende wedstrijden moeten winnen om überhaupt nog kans te maken op het kampioenschap, maar ook op de p/d-positie. Met 56 punten staat nummer drie Next Volley Dordt maar vier punten achter op Skunk. Volgende week speelt Skunk weer gezellig thuis tegen Gepidae, dat 5e staat. Zij wisten RVV zaterdag met 3-1 op z’n Katwijks te ‘slopen’, dus zeker geen gemakkelijk potje. Tot zaterdag om 19:15 in de Bunders!

gh @ VoV, verslag van Pepijn Scholten, Skunk H1. Foto Theo de Vrede.