Vizier op volleybal

 

Skunk H1 sluit seizoen winnend af

VoV, 08-05-2022. 17:25 uur. Afgelopen zaterdag speelden Skunk heren 1 en Gemini-Kangeroes heren 1, de nummers 3 en 4, de laatste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar.

De eerste set werd goed gestart door Gemini Kangeroes terwijl Skunk twijfelend begon. De heren van Gemini Kangeroes haalden verdedigend veel van de grond, en ondanks dat Skunk de overhand leek te hebben in veel rally’s ging het punt toch vaak naar de heren uit Voorschoten waarmee ze de eerste set pakten.

In de tweede set ging de strijd gelijk op na verbeterd spel van Skunk en kon zo een nipte setwinst pakken. Omdat de spelverdeler van Gemini Kangeroes zich inmiddels geblesseerd had, kon Skunk in de derde set een grote voorsprong van 19-10 pakken. Door de gelatenheid van de heren uit Veghel werd het alsnog spannend nadat de voorsprong geslonken was tot 22-20. Nadat de set toch nog binnen was gehaald door Skunk, was het verzet gebroken van Gemini Kangeroes.

In de vierde set speelde Gemini Kangeroes genoodzaakt met de libero als spelverdeler. Skunk stoomde door en pakte de set met 25-15, maar niet nadat Skunk libero Nils Fleuren een publiekswissel kreeg vanwege zijn afscheid van Skunk en volleybal in het algemeen.

Setstanden: 22-25, 25-23, 25-21, 25-15

Daarmee komt een eind aan het volleybalseizoen. Skunk eindigt op een verdienstelijke 3de plek in de eerste divisie, de hoogste plek ooit voor Skunk. Skunk H1 is tevens ook het enige team dat alle 22 wedstrijden dit seizoen gespeeld heeft, ondanks de coronapauze. Skunk heren 1 dankt alle supporters en verwelkomt ze graag weer volgend jaar in de Bunders.

gh @ VoV, verslag en foto via Daan Creemers, Skunk Heren 1.