Vizier op volleybal

 

Skunk heren 1 blijft winnen

VoV, 27-11-2022. 13:28 uur. Na een week pauze speelde Skunk heren 1 tegen Gepidae in het studentensport centrum in Tilburg. De heren uit Veghel waren gewaarschuwd voor het stabiele team dat verschillende wedstrijden op rij had gewonnen.

De wedstrijd ging gelijk op tot 10-10 tot de spelverdeler van Gepidae aan service kwam. Skunk had moeite met de lastige service, kreeg verschillende aces om de oren en wist ook niet te scoren op de passes die er kwamen. Hierdoor kwam Skunk op een 17-10 achterstand. Skunk wist dit nog knap terug te brengen tot 23-22, maar Gepidae maakte minder fouten op het einde en kon zo de eerste set winnen.

Daarmee was Skunk wakker geschud en pakten ze in set twee meteen een voorsprong. De spelverdeler van Gepidae kon deze set een mini-service serie neerzetten en ook de diagonaal van Gepidae bleef er op los scoren waardoor het spannend bleef tot het einde van de set. Een 20-19 achterstand van Skunk konden de Veghelse heren ongedaan maken om de setstand gelijk te trekken.

In de derde en vierde set kwam Skunk steeds beter op stoom terwijl bij Gepidae de energie weg leek te vloeien. Aan de hand van de sprongservice van Finn en het verdedigende werk van Skunk werden deze sets overtuigend door Skunk binnengehaald.

Daarmee houdt Skunk de eerste positie vast, en speelt volgende week zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen nummer 2 Gemini-Kangeroes. De wedstrijd start om 17:30 uur in Veghel.

Setstanden: 25-22, 23-25, 16-25, 16-25

gh @ VoV, verslag van Daan Creemers, Skunk Heren 1. Foto Jan van den Noort.