Zinderende zege voor Habithuis RVV

VoV, 27-11-2022. 13:24 uur. Na de wedstrijd in de kleedkamer zocht spelverdeler Ron de Mooij de muziekbox voor de gebruikelijke douchesessie, maar kon hem niet vinden. Aanvoerder Bas van der Tang wist het wel: “in de wastas, bij de overwinning”. En het hele team lachte hartelijk. Een lekkere en misschien wel onverwachte overwinning voor de Katwijkse heren op VC WIK was een opsteker, zeker na het verlies tegen Gepidae van vorige week. Waar RVV vorige week nog een 2-0 voorsprong weggaf, voerde RVV zelf een “Gepidae-tje” uit, 2-3 winst.

Al zag de wereld er in de eerste twee sets heel anders uit. VC WIK zette de Katwijkers direct onder druk met hun stevige service. RVV kende grote moeite om deze te verwerken. En als de passing wel voldoende onder controle was, was de afstemming met de aanvallers lastig. Wat niet gek is met Gilbert Vivo als interim-midblock, als vervanger van de zieke Marijn Heemskerk. Niels Barelds vulde vrijgekomen plek van Vivo op de diagonaal in. Kortom, alle ingrediënten voor een stroeve start (25-18; 25-13).

Het begin van de derde set leek niet veel anders in petto te hebben. De ploeg uit Groot Ammers was voornemens de wedstrijd professioneel uit te spelen en sloeg een gat tot 13-7. Coach van den Berg wisselt Justin Buysman voor Jelle Noest en Noest toont gelijk zijn visitekaartje met een puike serviceserie en brengt RVV daarmee weer terug tot 13-11.

Een klein sprankje hoop, en RVV kan WIK niet bijhalen totdat Ken Rovers aan service komt. RVV komt langszij (16-16). Een dubbele wissel aan de kant van WIK pakte voor hun erg ongelukkig uit. Daar bovenop een stevige serviceserie van RVV bracht de Katwijkers naar een grote voorsprong en haalden de set binnen (19-25).

Een mokerslag voor VC WIK. Waar de kerels uit de polder nog stonden te tollen op de benen, was RVV al met set 4 begonnen en pakten een 8-19 voorsprong. Er werd heel sterk geblokkeerd en verdedigd en bij kansen werd de bal in de aanval gescoord. Ook Justin Buysman had zijn aandeel. Eindelijk had hij zijn service onder controle en dreef de pass-lijn van WIK tot wanhoop. De set was gespeeld (15-25).

En als er dan een vijfde set langskomt, dan moet je het ook afmaken. Justin Buysman ging verder waar hij mee bezig was in set 4 en serveerde RVV direct naar een 1-4 voorsprong. WIK aanvoerder Ruben Ottevanger gaf het goede voorbeeld aan zijn team en toonde de service druk uit de eerste twee sets. WIK ging erop en erover (7-4). Het gat bleef 3 punten tot 10-7. RVV vond het genoeg.

Wederom was het de vechtlust van RVV die hen er bovenop hielp. Op 13-14 krijgt RVV zijn tweede matchpoint en Ken Rovers slaat de bal duidelijk binnen, maar de scheids ziet het anders, 14-14. RVV blijft de matchpoints creëren, maar WIK laat niet los. Tot op 16-17, weer een matchpoint. WIK slaat de bal binnen, maar wederom besluit de scheidsrechter anders, tot grote vreugde van RVV.

Zaterdag 3 december ontvangt RVV de fietsenmakers van Punch, om 15:30u in de Boorsmazaal.

gh @ VoV, verslag via Ron de Mooij, RVV. Foto Jan van den Noort.