Vizier op volleybal

 

Skunk pakt sensationele 3-punter in Brabants onderonsje

VoV, 06-02-2024. 14:28 uur. Het is weer de hoogste tijd voor het enerverende verslag van het beste heren 1 volleybalteam uit Veghel. Op het programma van 3 februari stond de 3e Brabantse derby van het seizoen: Skunk mocht de inwoners van Kruikenstad ontvangen in de heksenketel genaamd de Bunders.

Nadat ons mannenteam vorige week een puntje wist te pakken met een 3-2 verliespartij in Voorschoten bleek ook in de derde helft dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Tot in de vroege uurtjes ging de strijd door, die ondertussen ontwikkeld was tot een rigoureuze dancebattle. Als je het zo bekijkt is volleybal stiekem toch een duursport.

Veel tijd om bij te komen van al dit feestgedruis was er niet: op maandag moest het team er gewoon weer aan geloven en werd er weer keihard getraind. Bij binnenkomst leek trainer Frank een heuse metamorfose te zijn ondergaan: nieuwe haarcoupe, andere kledingstijl (en maat). Het leek wel alsof er een totaal ander iemand training stond te geven, heel bijzonder. Als je er niet bij was valt het misschien moeilijk te geloven aangezien er op donderdag getraind werd met de Frank zoals we hem kennen. Ik dacht dat carnaval pas volgende week was?

Op zaterdag mochten de mannen wederom eerst genieten van een uitgelopen wedstrijd van het beloften elftal in blue. Na een vlugge warming-up stuurde Frank hetzelfde zestal het veld in met één wijziging: Emiel startte op de plek van Pepijn. Vanaf punt 1 liet Skunk zien dat zij zin hadden om te winnen: met bravoure en hard werken gingen de meeste punten naar Skunk, terwijl Volley Tilburg een schijn van zichzelf leek te zijn. De eerste set ging met 25-22 naar de thuisploeg.

Ook de tweede set was Skunk goed bij de les. De gasten uit Tillie hadden geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Onder leiding van een koelbloedige, ijzersterke invalbeurt van Robbert ‘The Iceman’ de Waal trok Skunk deze set met 25-17 naar zich toe.

In set drie ging het wat minder soepel. Stef struikelde met zijn service over de achterlijn en wist zijn teen te blesseren, waarna de ellende begon. Skunk kwam er passend niet meer uit en aan de andere kant van het net kregen de minderwaardige blauwshirten langzaam wat meer zelfvertrouwen. Zonder al te veel moeite won Volley Tilburg met 20-25, de wedstrijd lag weer open. De mannen uit Veghel moesten flink aan de bak om toch met de volle buit de sporthal te verlaten.

Na een spannende vierde set mocht Skunk doen waar ze al wekenlang, dag in dag uit op trainen: het spelletje 21-21. Volley Tilburg wist niet welk beest zij hadden ontwaakt. Op matchpoint besloot de scheids dat het te koud was in de zaal en gaf hij het laatste punt aan Skunk. 3-1 winst en een gigantische ontlading bij de spelers van Skunk. De karaokebox werd weer afgestoft en het douchebier ging voor de verandering eens helemaal op.

Tijdens carnaval moet Skunk de carnavalswagen helaas parkeren en rond middennacht spelen in Capelle aan de IJssel. Rode lantaarndrager VCN blijkt geen zin te hebben in het zuidelijke zuipfeest en nodigt ons uit voor een potje volleybal. Kijken of de mannen van Skunk verkleed als winnaars de sporthal kunnen verlaten. Aftrap 20:00 uur, aju!

gh @ VoV, verslag van Pepijn Scholten, Skunk. Foto Theo de Vrede.