Rondje Europa en Azië bij de mannen

VoV, 06-02-2024. 14:35 uur. Ook bij de mannen beginnen we onze rondreis door Europa maar bij onze Zuiderburen. Daar behaalde Achel een 3-2 zege op Leuven. De 0-2 achterstand in sets werd via 25-18, 25-21 en een nipte 16-14 omgezet in winst. Dion Verwey droeg 11 punten bij aan de totale eigen score van 84.

VDK Gent leed een 0-3 (17, 20, 24) nederlaag tegen Roeselare. Bij Gent scoorde Ricardo Homan 13 keer, Chris Ogink liet er 2 noteren en spelverdeler Markus Held had invalbeurten, net als Jasper Wijkstra bij Roeselare en verder won Maaseik met 0-3 bij Waremme. Ook Joris Berkhout kwam niet in actie voor Maaseik.

Roeselare staat eerste (13-33), Aalst is tweede (13-26) en Maaseik derde (14-25). Achel staat op de achtste plaats (14-16) en Gent is negende en laatste met 14-13.

Frankrijk: Tours van Michaël Parkinson zette de opmars door de ranglijst voort. Ze zijn na de 0-3 zege (23, 17, 23) bij Narbonne op de derde plaats aanbeland. Parkinson scoorde 8 keer.

In Polen verloor ZAKSA van Twan Wiltenburg met 0-3 van Rzeszow.  De derde set was met 24-26 spannend, daarvoor pakten de gasten de setzege met 17-25 en 21-25. Wiltenburg speelde 1 set en scoorde 2 keer.

In Turkije wonnen de teams van de daar spelende Nederlanders hun wedstrijden. Opnieuw was Nimir Abdel-Aziz erg trefzeker voor Halkbank. Hij scoorde 31 keer in de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij Cizre, dat in de totalen wel de betere eigen score had, maar ook de ruim hogere foutenlast. De sets eindigden met 22-25, 23-25, 25-20 en 22-25.

Ziraat Bankasi won met 3-0 van Busra (12, 22, 16) en Fenerbahce van Dick Kooy behaalde hetzelfde resultaat bij Alanya, dat 22, 19 en 19 punten meekreeg. Wouter ter Maat maakte bij Ziraat 12 punten, Bennie Tuinstra speelde niet en Dick Kooy trof voor Fenerbahce 8 keer de vloer binnen de lijnen van het speelveld van de tegenstander.

Halkbank is eerste (18-50), Fenerbahce tweede (18-49 en Ziraat derde (18-43)

Tsjechië: Karlovarsko van spelverdeler Wessel Keemink sloot de thuiswedstrijd tegen Benathy met een 3-0 zege af. Alleen in de tweede set was het in de finale spannend (26-24) de andere twee sets werden met 25-17 en 25-19 door Karlovarsko gewonnen. Keemink scoorde 2 keer.

Budejovice van Stijn van Schie, 2 scores tijdens een invalbeurt, won met 1-3 bij Zlin. Na de 0-2 besliste n 25-22 en 23-25 de wedstrijd.

Karlovarsko is vierde in de stand (19-41) met 10 punten minder dan de koploper. Budejovice is de nummer vijf (18-37)

Roemenië: Brasov van Ewoud Gommans, die niet in actie kwam, won met 0-3 (16, 18, 19) bij nummer voorlaatste Timisoara. Brasov blijft koploper met 16-42.

Oostenrijk: Waldviertel van Daan Streutker won thuis met 3-0 van Graz. Via 26-24, 25-18 en 25-22. Streutker had een invalbeurt in de derde set en scoorde 3 punten. Zijn ploeg staat derde op de ranglijst.

Griekenland: Maarten van Garderen behaalde met PAOK een 0-3 uitzege bij Polichnis. Setstanden 23-25, 17-25 en 21-25. Van Garderen scoorde 12 keer. PAOK staat derde, met 1 wedstrijd en 14 punten minder dan koploper Olympiacos.

Zuid-Korea: Kepco van Thijs ter Horst leed een 1-3 nederlaag tegen Woori. Na de 25-22 in de derde set, waarmee de stand op 1-2 kwam was de ploeg van ter Horst er bijna in geslaagd een tiebreak te forceren. Met 25-27 verlies slaagden ze daarin net niet.