Sudosa-Desto D2 wint met 2-3 in Omnisport

VoV, 07-02-2024. 6:20 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij tegen dames 2 van SV Dynamo Apeldoorn. We kwamen op tijd aan in Apeldoorn. Hierdoor konden wij ons rustig klaarmaken voor de wedstrijd. We hadden geen optimale trainingsweek gehad doordat een aantal meiden ziek was geweest. Desondanks waren we gebrand om de winst te pakken.

We startten de wedstrijd met Fleur, Susan, Ellen, Dione, Femke, Suzanne en Aimée. We moesten allemaal een beetje wennen aan de sporthal, maar toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was, waren we snel gewend. We hadden de pass goed onder controle en we wisten met een paar slimme ballen goed te scoren. De eerste set winnen we met 25-17.

Na een goede eerste set begonnen we vol vertrouwen aan de tweede set, maar passend kregen we niet altijd evenveel grip en onze serve liep ook niet zoals gewoonlijk. We maakten zelf te veel fouten en Dynamo speelde netjes. We verliezen uiteindelijk de grip op ons eigen spel. Hierdoor verliezen we de tweede set met 19-25.

In de derde set moesten we de knop omzetten. De serve liep iets beter en we gingen vechten voor elke bal. Dit gaf ons steeds weer nieuwe energie. De dubbele wissel pakte ook een aantal keer goed uit. We winnen deze set met 25-22

Helaas liep de vierde set niet zoals gehoopt. We maakten weer meer eigen fouten en we scoorden niet veel directe punten. Dynamo daarentegen wel. We kwamen vroeg in de set al op een achterstand die we aan het einde niet meer weg konden werken. De vierde set verliezen we weer met 19-25, waardoor we een beslissende vijfde set moeten spelen.

Vanaf het begin van deze set zaten we in een goede flow. We bleven voor elke bal gaan en we maakten weinig fouten. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen we de set met 15-10 en daarmee de wedstrijd. Een mooie overwinning!

De wedstrijd tegen de Krekkers D1 die op zaterdag 10 februari gepland stond, is verplaatst naar aanstaande woensdag 7 februari. We spelen dan om 20.15 uur in de Olympus in Assen. Zien wij jullie daar?

gh @ VoV, verslag van Lieke Streutker, Sudosa-Desto Dames2.  Foto Erwin Pranger.