Skunk verliest van Inter Rijswijk H2

VoV, 02-10-2022. 8:01 uur. Voor de tweede wedstrijd van het seizoen reisden de heren van Skunk af naar Rijswijk voor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk heren 2. Deze teams kennen elkaar van vorig seizoen toen ze twee mooie wedstrijden hebben gespeeld.

In de eerste set startten de heren uit Rijswijk fel met een hoge service druk en harde aanvallen waar Skunk geen antwoord op had. Inter Rijswijk liep uit naar een 14-6 voorsprong en leek de set uit te kunnen gaan spelen. Skunk kreeg de pass onder controle en kwam aanvallend steeds beter uit de verf. Ook blokkerend nam Skunk zijn punten mee en via de middenaanval werden veel punten binnengehaald waarmee de set gekanteld werd. Na de grote achterstand kwam Skunk bij 24-25 voor de eerste keer op voorsprong en verzilverde meteen zijn eerste setpunt.

De setwinst voor Skunk na de achterstand gaf een boost voor de heren uit Veghel. Zij starten de tweede set beter dan de eerste, maar konden het getoonde spel uit de eerste set niet voortzetten. Daardoor bleef het de hele set spannend met maximaal 2 punten verschil gedurende de set, maar uiteindelijk was het Inter Rijswijk dat de set over de streep wist te trekken.

Inmiddels had Skunk de sprongservices van Rijswijk onder controle, maar kon het zelf niet genoeg servicedruk zetten om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Desondanks kwam Skunk in de vierde set terug van een flinke achterstand, maar was het net te laat om er een vijfsetter uit te slepen en verloor dus met 3-1.

Volgende week gaat Skunk in De Bunders op zoek naar meer punten tegen VCN uit Capelle aan den IJssel.

Setstanden: 24-26, 25-23, 25-21, 26-24

gh @ VoV, verslag van Daan Creemers, Skunk Heren 1. Foto Jan van den Noort.