Vizier op volleybal

 

VCN H1 toonde strijdkracht vs. PDK Huizen

VoV, 02-10-2022. 7:52 uur. In een zinderend spannende wedstrijd trok VCN aan het langste eind en nam het de punten mee naar huis (2-3).

Het – grotendeels jonge – team van trainer/coach Ferry van Hal begon de eerste set stabiel, maar kreeg het de service van PDK slecht onder controle. Hierdoor ging de stand lange tijd gelijk op. Diagonaal Tom van Reeuwijk sleepte het team er aanvallend doorheen, waardoor ze het boven de twintig tóch nog af wisten te maken, resulterend in een 21-25 winst.

Set twee liet een compleet andere wedstrijd zien. De mannen uit Huizen namen al snel de leiding en grepen de kans op een grove voorsprong. VCN wisselde nog, maar het mocht niet baten. De grote cijfers worden niet bereikt: 25-15

Ook in set drie bleek PDK oppermachtig. Zelfs op 6-0 kreeg VCN het spel niet onder controle en ook hier volgde weer een aantal wissels. Nieuwbakken spelverdeler Kyran Versteegen nam het stokje over van Casper Haanappel en wist langzaam maar zeker toch het tij te keren. Het bleek echter niet genoeg voor setwinst, 25-18.

In set vier moest het dan gebeuren en dat deed het ook. De mannen uit Capelle wisten de lijn uit het einde van de derde set door te trekken en herpakten zich. PDK had hier geen antwoord op en ook het thuispubliek viel stil na een monsterblock van Kyran Versteegen. Met 18-25 maakten de teams zich op voor een vijfde set.

De laatste en beslissende set. Capelle begon sterk – zeker met Cain van Hal op de buitenkant – maar kreeg het boven de tien toch weer lastig. Het thuispubliek kwam weer tot leven als PDK in een ware heksenketel steeds dichter bij de winst leek te komen. VCN had drie matchpoints nodig, maar wist de wedstrijd op de service van Sharif Gabriel toch winnend af te sluiten. Op 14-16 was de antenne de laatste die de bal aanraakte, in het voordeel van VCN.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd voor VCN Heren 1 op het programma. De mannen van Talentteam Papendal treden dan aan in Sporthal Oostgaarde.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN.