Vizier op volleybal

 

Friso Sneek wint overtuigend van Draisma Dynamo (3-0)

VoV, 02-10-2022. 7:38 uur. De dames van Friso Sneek hebben hun eerste duel in de Noord Oost Nederland Cup 2022 in een ruime zege omgezet. De formatie van Harrie van den Brink zegevierde in Apeldoorn met de alleszeggende cijfers 25-9, 25-12 en 25-16 hetgeen in volleybaltermen een afgetekende triomf genoemd mag worden.

Basis van negen: Van den Brink beschikte over de huidige negen namen Nynke Oud, Geldou de Boer, Anne Marije Assink, Rixt Scholten, Rixt van der Wal, Lisan Siemonsma, Britt Schreurs, Rosa Entius en Anniek Siebring. “Mijn basis bestaat uit negen speelsters, ”aldus een tevreden trainer/coach na de driesets zege in de Dynamohal. De Hattemer zag zijn formatie over een prima serve beschikken en verdedigend stond het ook goed. “Degelijk gespeeld. Dynamo kwam niet onder onze druk uit.”

Verbeterpunten: Assistent coach Henriëtte ter Steege bezigde woorden van dezelfde strekking. “We speelden okay en onze tegenstander kan ook veel beter dan vandaag. Ze misten tevens Benthe Wisman. Blijft natuurlijk staan dat er bij ons ook nog genoeg verbeterpunten zijn. Aan de andere kant is het fijn zo te winnen”, aldus Ter Steege.

Friso Sneek speelt komende donderdag 6 oktober de eerste thuispartij tegen Djopzz Zwolle in de Sneker sporthal. Vanaf 19.00 wordt er geserveerd. De toegang is gratis.

gh @ VoV, bron en foto persbericht VC Sneek