Vizier op volleybal

 

Skunk wint na carnavalsstop met 3-1

VoV, 06-03-2023. 10:47 uur. De laatste wedstrijd van Skunk is alweer eventjes geleden. Het geplande, waardige afscheid op 11 februari voor libero Daan werd een mineur: Skunk werd met 1-3 aan de kant gezet door de Delftse studenten van Punch. Het team moest haastig op zoek naar een nieuwe libero én, nog belangrijker, een nieuwe schrijver van de wedstrijdverslagen. 4 maart zou gekeken worden of deze beide taken verdienstelijk overgenomen zouden zijn geworden, thuis tegen Volley Zuid.

De trainingsweken na de nederlaag tegen Punch zijn op z’n zachtst gezegd turbulent te noemen. Carnaval, ziekte, cursus, wintersport, geen oppas kunnen vinden, een toilet in duizend stukken: zo’n beetje alle ‘smoesjes’ ter wereld om niet naar de training te hoeven komen werden in de groepsapp gegooid.

Hierdoor was de trainingsgroep, sporadisch aangevuld met een mee-trainer, geen enkele avond hetzelfde. Één ding bleef wel constant: het aantal spelers op de training is nooit boven de zeven uitgekomen. Gelukkig kon Skunk afgelopen zaterdag wél met volle sterkte aantreden met maar liefst 1 wissel en onze Joey als gelegenheidslibero.

Skunk kende een wat roestige start. Op alle fronten moest de dieselmotor langzaam op gang komen voordat het spel weer een beetje Skunk-waardig werd. De tegenstander maakte hier gretig gebruik van en de score bleef heen en weer gaan tussen beide teams.

Set 1 kende een bijzonder moment, toen Skunk-vedette Frank na jarenlange afwezigheid binnen de lijnen zijn rentree maakte in het eerste team, iets wat hem een staande ovatie opleverde. Helaas was dit niet genoeg. De ploeg uit Rotterdam wist, mede geholpen door de vele servicefouten van de thuisploeg, de eerste set binnen te slepen met 23-25.

Het was nu aan Skunk om het niet bij de pakken neer te zetten. In set twee ging het wederom gelijk op. De aanvallers aan de buitenkant van Volley Zuid wisten slim gebruik te maken van het Veghelse block, terwijl Skunk beter ging serveren en het geloof toenam. Joey vulde zijn positie als libero goed in en ballen werden door iedereen van de grond gehaald. Wanneer dat niet gebeurde deden de Veghelse heren netjes een strafduik, iets wat het nodige vermaak gaf voor de supporters op de tribune. Na een kort intermezzo omdat de tegenstander zijn veterstrikdiploma moest halen ging Skunk er met de setwinst vandoor (25-20).

Deze stijgende lijn zette Skunk door in set 3. Het spelplezier bleef op het gewenste niveau, hoewel Stef zijn best deed dit te temperen met zijn 132ste netfout. Skunk bleef knokken en dat wierp zijn vruchten af. Set 3 ging naar de mannen uit Veghel met 25-22.

In set 4 bleek het Rotterdamse verzet gebroken. Met een lange servicereeks van Yannick wist Skunk meteen een gat te slaan die de tegenstander niet meer kon dichten. Ook de wissels konden het verschil niet maken en Skunk won de laatste set met 25-18. Eindelijk weer een overwinning en 4 belangrijke punten richting het einde van het seizoen.

Skunk – Volley Zuid 3-1 (23-25, 25-20, 25-22, 25-18)

Volgende week staat misschien wel de belangrijkste pot van het seizoen op het programma: de stinkdieren van Skunk (2e met 59 pnt.) spelen uit tegen Gemini-Kangeroes (1e met 62pt). Deze pot zal bepalen wie het superieure dier in de dierentuin van 1e divisie B is. Aftrap om 15:00 in Voorschoten!

gh @ VoV, verslag door Pepijn Scholten, Skunk,. Foto Theo de Vrede.