Zeges voor Voltena en Peelpush in de B-poule.

VoV, 06-03-2023. 5:52 uur. In de B-poule kwamen gisteren de drie zuidelijke teams in actie alsmede SV Dynamo Apeldoorn. De eerste ronde in deze poule leverden een zege op voor de uitspelende ploegen, Voltena won met 1-3 in Apeldoorn van SV Dynamo en Peelpush nam een 0-3 zege mee naar Meijel tegen FAST.

SV Dynamo wist de derde set met 25-21 te winnen en bracht daarmee de stand op 1-2 in sets. Daarvoor ging de winst met 20-25 en 18-25 naar Voltena, daarna pakten de bezoekers een 18-25 setzege.

Voltena legde met een 1-6 stand in het begin van de eerste set de basis voor de setzege. Ze liepen uit nar 4-12 en 13-20. SV Dynamo kwam met een serie van vier punten nog terug naar 20-24, voordat Voltena de set uitmaakte. In de tweede set bogen de gasten een 6-2 achterstand om naar een 6-8 voorsprong. En liepen vervolgens uit naar acht punten verschil bij 8-16. Voltena speelde de set daarna zakelijk uit en via 16-22 werd het 18-25 en 0-2

SV Dynamo sloeg in de derde set na een gelijk opgaande fase tot 14-13 een gaatje naar 17-13. Voltena kwam nog tot  op twee punten bij 20-18, maar de thuisploeg liet zich de winst niet meer afpakken en bracht de stand via 25-21 op 1-2. In set vier maakte een serie van zes punten van 6-4 achter een 6-10 voorsprong voor Voltena.  Met een serie van vijf bouwden ze het wat later uit naar 11-18, waarna ze onbedreigd de set met 18-25 en de wedstrijd met 1-3 wonnen.

Peelpush had het alleen lastig met FAST in de derde set (26-28). In de eerste twee wonnen ze met zeer ruim verschil (13-25, 15-25).

In de openingsset zorgden serie van 3-2 naar 3-9 en van 6-12 tot 6-16 voor een zeer ruime voorsprong die de gasten via 9-21 met 13-25 in winst veranderden. In set twee was bij 4-13 en 10-20 wel duidelijk dat er opnieuw een zeer ruime zege aan zat te komen.

In de derde set een gelijk opgaande strijd, waarbij FAST een 23-22 voorsprong in de finale zag veranderen in 23-24, ze bij 26-25 een setpoint kregen. Maar op 26-27 moesten capituleren.