Sliedrecht D2 opent 2018 met nipt verlies

VoV, 18-01-2018. 14:25 uur. Op de eerste wedstrijddag van 2018 stond voor dames 2 van Sliedrecht Sport de wedstrijd tegen Spaarnestad op het programma. De heenwedstrijd was al memorabel geweest met hoge setstanden en veel strijd! Dat moest dus wel weer een mooie pot worden!

Traditiegetrouw werd er verzameld in huize van Leeuwen voor een lekkere maaltijd. Daarna konden we naar onze eigen Basis voor de laatste voorbereidingen. Famke sloot ook gelukkig weer aan, ondanks het feit dat ze zeker nog niet fit was. Een hele week ziek zijn gaat je niet in de koude kleren zitten.

We startten de wedstrijd met Eline, Marloes, Mika, Pascalle, Laura, Jolijn en Angelique. Het was voor Eline haar eerste basisplek maar ze speelde alsof ze er al jaren staat! Complimenten Eline! Al snel konden we een voorsprong nemen, welke eigenlijk nooit in gevaar kwam. De service kwam goed door waardoor we het initiatief in de wedstrijd hadden. Met een goede 25-19 viel de eerste set onze kant op!

In de tweede set was het wellicht in het begin even iets te afwachtend maar daarna ging het gas er weer goed op. Dat resulteerde in een goede voorsprong. Maar bij de twintig  kwam Spaarnestad terug in de wedstrijd. Op dat moment kwam Famke van de bank en leidde het team, met veel eerste tempo geweld op Pascalle, naar de setwinst in set 2. 25-21 was de stand.

Een comfortabele 2-0 voorsprong in de wedstrijd! Ondanks dit goede gevoel startten we erg slecht in de 3e set. Servedruk viel weg en onze foutenlast werd veel te hoog. Spaarnestad voelde dat ze weer een kans kregen daarom nog een schepje bovenop. Uiteindelijk resulteerde dit in een beschamende setstand van 13-25.

Streep eronder en overnieuw beginnen! Famke werd ingewisseld voor Eline en met nieuwe moed gingen we de 4e set in. Iris kwam al snel Mika vervangen en er ontwikkelde zich weer een echte wedstrijd. Zeker het verdedigingswerk van Spaarnestad stond als een huis waardoor er lange rally’s ontstonden. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant en kwam er een gelijke setstand op het bord. 2-2, omdat de vierde set met 20-25 naar Spaarnestad ging.

Dan maar de vijfde set! De kleine achterstand die we in het begin hadden werd omgebogen naar een 11-9 voorsprong! Helaas konden we daarna nog maar éénmaal tot scoren komen en Spaarnestad nog zes keer. Dat betekende een 12-15 verlies in de wedstrijd!

Het is altijd jammer als je zo’n voorsprong nog weggeeft. Andere kant is ook dat Spaarnestad zich prima teruggevochten heeft! Complimenten daarvoor! Wij leren hier weer van en kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd: Peelpush 2 op zaterdag 20 januari. Aanvang 16:00 uur in de Korref in Meijel. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Pascalle Cnossen, Sliedrecht Sport Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.