Sliedrecht H2 heeft Superdivisie ticket op zak

VoV, 17-03-2024. 8:42 uur. In de Topdivisie B bij de mannen is de tweede beslissing gevallen. Nadat eerder al duidelijk was dat VCN p/d wedstrijden gaat spelen, werd gisteren duidelijk dat Sliedrecht H2 het ticket voor de nieuw te vormen Superdivisie binnen heeft.

De Sliedrechters wonnen hun uitduel tegen Donki Sjot met 0-3. Donki Sjot bood in de eerste set nog fors weerstand (24-26), maar kreeg in de volgende twee sets maar 18 en 21 punten mee.

Taurus heeft zich in de top 5 genesteld, via een 3-1 zege op hekkensluiter VCN maakten zij het sprongetje omhoog van positie zes naar positie vier. Een riante 25-9 in de eerste set kreeg met 21-25 een tegenovergesteld vervolg in de tweede. Daarna was het in de derde set met 25-23 ook nog spannend, maar dat liet Taurus in de vierde set niet nog eens gebeuren. Met 25-14 beslisten ze de wedstrijd.

VV Utrecht heeft middels een 3-0 zege op Gemini-Kangeroes via de setstanden 25-13, 25-16 en 25-12 de voorsprong op Peelpush kunnen behouden. De ploeg uit Meijel pakte bij Spaarnestad een 1-3 zege. Twee sets werden met twee punten verschil beslist. Na de 26-28 en 30-32 kon Spaarnestad met 25-22 het verlies uitstellen. Niet afstellen, de vierde set verloren ze met 18-25.

Zaanstad rekende in vijf sets af met Skunk. Na de 1-2 achterstand (23-25, 25-21, 17-25) kon de thuisploeg met een nipte 26-24 de tiebreak forceren, die ze vervolgens met 15-12 wonnen.

Inter Rijswijk had landskampioen Volley Tilburg op bezoek en moest met 1-3 de meerdere in de bezoekers erkennen. De tweede set kon Rijswijk met 25-22 voor zich beslissen, de overige gingen met 16-25 en twee keer 18-25 naar de bezoekers.