Sudosa-Desto en VC Sneek zeker van Superdivisie!

VoV, 17-03-2024. 8:35 uur. Bij de wedstrijden van gisteren in de Topdivisie B bij de mannen stonden er voor de twee teams die bovenaan staan op het oog makkelijke wedstrijden gepland,  die bij winst een ticket voor de Superdivisie konden opleveren. .

Koploper Sudosa-Desto speelde in Nijmegen tegen de tweede selectie van VoCASA, dat derde van onderen staat en VC Sneek, de runner up in de stand, was naar Veldwijk in Hengelo gereisd voor hun duel tegen Webton, de nummer voorlaatst op de ranglijst.

VoCASA 2 vs. Sudosa-Desto werd een 0-3 zege voor de bezoekers, die het alleen in de eerste set lastig hadden gezien de 26-28 eindstand. Daarna waren ze met 17-25 en 16-25 een maatje te groot voor de thuisploeg.

Webton vs. VC Sneek werd 1-3. Webton kon de derde set in de verlenging met 28-26 voor zich beslissen. De tweede hadden ze daarvoor maar nipt met 23-25 verloren. VC Sneek was in de eerste en vierde met 21-25 en 19-25 de betere ploeg.

Hekkensluiter Olhaco ontving DIO in Hoogeveen. De gasten zijn nog niet kansloos als het om een top 5 notering gaat, de thuisploeg nog niet kansloos om de p/d wedstrijden te ontlopen.  Het werd 1-3 voor de bezoekers, die na een 0-2 voorsprong (23, 19) in de problemen leken te komen toen de derde set met 25-18 ruim verloren ging. Het herstel in de vierde set leverde een 20-25 zege voor de 1-3 op.

AVV Keistad vs. Madjoe en VIVES vs. Orion2 waren duels voor behoud van of klimmen naar een top 5 plaats.

Keistad vs. Madjoe werd afgetekend een 3-0 (18, 14, 21) zege voor de thuisploeg, VIVES vs. Orion H2 een redelijk afgetekende 0-3 zege voor de gasten. Met 21, 21 en 15 punten voor de thuisploeg.

Eigenlijk konden we Pegasus vs. DynamoH2 ook rangschikken in de categorie ‘klimmen naar” een Top 5 plaats, waarbij ze dan wel de hulp van derden nodig hadden. SV Dynamo H2 verraste Pegasus en vertrok met een 0-3 zege uit Nijmegen. De scores van Pegasus hielden per set bij 17, 20 en 17 punten op.