Sliedrecht heeft play-off ticket binnen

VoV, 31-03-2019. 6:35 uur. Sliedrecht Sport dames 1 heeft het play – off ticket voor de strijd om de landstitel binnen na de 3-1 zege op Regio Zwolle Volleybal. Een prima set van de bezoekers was niet voldoende om tegen de huidige landskampioen en bekerwinnaar voor een stunt te zorgen.

De gasten begonnen prima en lieten een 19-25 setwinst noteren in de openingsset. In de verdere sets lag echter de foutenlast te hoog om Sliedrecht echt in de problemen te brengen, met 25-16, 25-21 en 25-19 verloor de ploeg van Wilfried Groothuis bij zijn voormalige werkgever.

Op Sportief Zwolle zegt teamcaptain Siska Hoekstra van Zwolle: “In de eerste set speelden wij heel goed en daarin wisten wij Sliedrecht goed onder druk te houden, daarna wisselde Sliedrecht wat in de opstelling, waardoor wij de druk er niet op konden houden. Daarnaast speelde Sliedrecht de ballen veelvuldig hard en hoog over ons blok heen.”

Over de gehele wedstrijd werd de eigen score 64 om 58, met name de 14 om 6 blokpunten waren daarin voor een belangrijk deel beslissend.  Aanvallend scoorde Zwolle met 45 om 48 punten beter, serverend werd het 5 om 4 voor wat aces en 11 om 18 wat foute opslagen betreft.  Carlijn Ghijssen – Jans (16 punten) en Christie Wolt (15 punten) werden bij Sliedrecht de meest scorende speelsters. Annelien Alons maakte er 11 voor Zwolle, waarvan 5 blokkerend. Ook Julia Joosten (Zwolle) en Fleur Savelkoel (Sliedrecht) kwamen tot dat aantal.

Met vandaag nog de wedstrijden Eurosped vs Sneek en FAST vs Set-Up op het programma is de stand als volgt:

• 01. Sliedrecht Sport 8-26
  • 02. Set-Up 7-15
  • 03. VC Sneek 7-15
  • 04. Eurosped 7-11
  • 05. FAST 7-8
  • 06. Zwolle 8-6

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy van ’t Rood.