Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Heren 2 pakt de draad weer op

VoV, 12-03-2018. 10:45 uur. Na een aantal weken van competitie loze weekenden mochten de mannen van Sliedrecht Heren 2 zaterdag weer voor ‘t echie de wei in. De jonkies hebben natuurlijk niet stil gezeten, door acte de présence te geven bij de verschillende jeugdtoernooien. Al met al moesten de mannen in deze samenstelling vooral weer één set aan elkaar wennen, waarna er met degelijk volleybal een leuke wedstrijd op de mat werd gelegd. Helaas verloren de mannen van Frank Vlot voor het eerst een vijfsetter en zag men concurrent Peelpush één puntje dichterbij komen in de strijd om de vierde plek.

Sliedrecht Sport reisde iet wat gehavend af naar Meijel, waarbij Jeffa bij nader inzien toch niet rechtstreeks ging en Frank en Egbert een aparte route namen. Even had busje 2 getwijfeld om met een aantal huisjunks verder door te reizen naar Pussy Lounge, maar toen we dichterbij kwamen dan twee meter zag het er toch wat minder fraai uit. Op tijd aanwezig, maar helaas zonder GertJan Toonen, vorige week voor de derde keer vader geworden en zonder Joël Blokland die met Heren 3 een wedstrijd moest spelen.

Met Rick vd S, Jorren B, Glen K, Mart de G, Luke A, Jeffrey G en Roy K in de Basis startte Sliedrecht Sport wat voorzichtig. Weer even aftasten en afwachten, wie staat er naast me en waarom doet hij niks? Als iedereen zo denkt lopen we snel achter de feiten aan. Weinig lef op service en matige passing. Van de vliegtuigen aan de buitenkanten, had er één helaas nog skischoenen aan en konden het niet bolwerken in de oplossende ballen. Met 25-22 leek het nog een aardige set, maar eigenlijk hadden de jonge mannen niet zo heel veel te vertellen.

In set 2 ging dat al stukken beter, passend kregen we het goed op orde, waardoor onze middens ook weer mee mochten doen. Helaas moest Luke al vroeg de strijd staken door een duimklapper. Rick J kwam hem vervangen op een oude vertrouwde positie. Hij viel goed in en pakte aanvallend direct zijn puntjes mee. Verder stond Mart prima ballen langs de blokkering te frommelen en deed Jorren weinig fout op de achterover. Een spannende slotfase, maar dan staat de ware closer op: Glen was de stoeltjeslift net op tijd uitgestapt en rammelde de beslissende bal op de grond. 25-23 en Sliedrecht Sport leek helemaal terug.

Het niveau werd inmiddels acceptabel en bij vlagen liet Sliedrecht Sport weer zien waartoe het in staat is. Af en toe serveerde er iemand een serietje, af en toe werd er geblokkeerd en af en toe draaide het team prima side-outs. Helaas is af en toe nog niet “stabiel” en kon Sliedrecht Sport maar moeilijk afstand nemen van Peelpush. Daarnaast was de middenas een ware plaaggeest voor de Sliedrechtse blokkering. Een spannende strijd ontspon zich in de mooie hal in Meijel, waarbij Peelpush de derde set binnensleepte en Sliedrecht de vierde, mede dankzij enkele prima invalbeurten van onze Robbie Z. Egbert dreigde een paar keer zichzelf klaar te gaan maken, maar steeds slalomde Glen zich weer terug het veld in.

M.a.w. het was broos, maar af en toe nog niet goed genoeg. De beslissende vijfde set werd helaas verloren, maar een vijfsetter was volgens mij wel een aardige afspiegeling van de verhoudingen.

Aanstaande zaterdag spelen we weer tegen een directe concurrent om de topposities in de middenmoot. Nummer zes,  Taurus komt op bezoek en daar hebben wij nog een appeltje mee te schillen. Op de Super Saturday, dus al om 14.45 uur! Tot dan.

gh @ VoV, verslag van Roy Kroon, Sliedrecht Sport Heren 2.