Sliedrecht II koploper, degradatie Peelpush II

VoV, 24-03-2019. 8:20 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames is de eerste beslissing gevallen. Peelpush II leed gisteren op eigen veld een 0-4 nederlaag tegen Volley Tilburg en daarmee was de degradatie naar de Tweede Divisie definitief. Deze uitslag hield tevens in dat Volley Tilburg weer helemaal terug is in de strijd om de bovenste plaatsen, mede omdat VollinGo een 3-1 nederlaag leed bij SOMAS / Activia.

Peelpush II kon het tegen Volley Tilburg niet bolwerken, alleen in de eerste set kwamen ze met 22-25 over de twintig puntengrens heen, vervolgens bleven ze in de daarop volgende sets op 16, 19 en 11 punten steken. Met deze zege hield Tilburg aansluiting bij de top twee en met aanstaande zaterdag de kraker tegen de huidige koploper Sliedrecht Sport II op eigen veld in het vooruitzicht kon er wel eens een uiterst spannende seizoensfinale aan zitten te komen.

Met meer dan normale belangstelling zal VollinGo de gang van zaken bovenin volgen, Zij verloren gisteren de wedstrijd tegen SOMAS / Activia en tevens verloren zij hun koppositie door die nederlaag. Er werd een 3-1 nederlaag geleden, waarbij de teams in de eerste en derde set weinig voor elkaar onderdeden met 25-23 en 22-25. Activia was echter in de tweede en vierde set de duidelijk betere ploeg en pakte de winst via 25-13 en 25-16.

Sliedrecht Sport won thuis met 3-1 van Merkala Zaanstad. De twee eerste sets waren erg spannend en gingen met 23-25 naar Zaanstad en 29-27 naar Sliedrecht. Vervolgens was de thuisploeg  met 25-21 en 25-17 de winnende partij.

De stand aan kop is nu:

• 01. Sliedrecht Sport 19-67
  • 02. VollinGo 19-65
  • 03. Volley Tilburg 19-64

In de strijd om handhaving behaalde Hyundai Peter Janssen Stravoc twee belangrijke puntjes bij subtopper Ledub. De wedstrijd ging via 25-21, 23-25, 25-22 en 20-25 naar een 2-2 stand. Ledub besliste de tiebreak met 15-13 in haar voordeel.

Inter Rijswijk deed goede zaken tegen Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II. Zij wonnen in eigen huis met 3-1. Alleen in de tweede set waren het spoor even bijster gezien de 10-25 nederlaag in die set, maar in de overige waren ze de dudielijk bovenliggende partij met 25-21, 25-17 en 25-14.

VC Velden sloeg zich tegen VC Olympia naar een 2-0 voorsprong via de setstanden 25-14 en 25-19, maar de fans moesten nog tot en met de vijfde set wachten voordat de beslissing over winst of verlies gevallen was. Het werd verlies want Olympia kwam via 20-25 en 17-25 terug in de wedstrijd en haalde daarna de tiebreak met 8-15 binnen.