Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport Europees vs. het Deense Holte

VoV, 29-12-2022. 5:16 uur. Sliedrecht Sport neemt het in de achtste finale van de Europese Challenge Cup op tegen Holte IF uit Denemarken. In de 1/16e finales was er een bye voor de Nederlandse kampioen.

Vorige week hebben Holte uit Denemarken en Hämeenlinna uit Finland uitgemaakt wie de volgende tegenstander is van Sliedrecht in het Europese toernooi. Het zijn uiteindelijk de Denen geworden in een tamelijk spectaculair verlopen tweekamp. Na een 3-0 thuisoverwinning ging het uitduel in Finland met 3-0 verloren. Dat betekende een golden set, die dan weer verrassend genoeg door de gasten uit Denemarken werd binnengesleept met 9-15.

De achtste finale zijn dus de Denen de tegenstanders. Eerst is de uitwedstrijd op dinsdag 10 januari om 19:00 uur. Op woensdag 18 januari vanaf 19:30 uur is de alles beslissende return in De Basis.

Holte IF won 15 keer de Deense beker en is 18-voudig landskampioen. Vorig seizoen eindigde het team echter als tweede achter kampioen Brøndby. Het is voor het eerst in zestien seizoenen Europees volleybal dat Sliedrecht een Deense ploeg treft.

Mocht Sliedrecht winnen dan staat in de kwartfinales de winnaar van de tweekamp tussen het Italiaanse Chieri en Panathinaikos uit Griekenland op het programma. Deze wedstrijden worden gespeeld op 1 februari (thuis) en 8 februari (uit).

De kaartverkoop voor het duel tegen Holte is geopend via SliedrechtSport.nl. Tot en met 8 jaar is de entree gratis. Vanaf 9 tot en met 25 jaar bedraagt de toegang 5 euro en fans die ouder zijn dan 25 betalen 10 euro.

gh @ VoV, bron Sliedrecht Sport. Foto Pim Waslander. In de voorronde van de Europacup won Sliedrecht Sport met gemak van OK Galeb Bar uit Montenegro.