Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport H2, Herbstmeister!

VoV, 11-12-2021. 3:52 uur. Wel trainen, niet trainen, wel beker, geen beker, wel competitie, geen competitie… Conclusie >> Wij zijn Herbstmeister en fijne feestdagen!

Na de verscherpingen mogen we toch wel concluderen dat kalenderjaar 2021 op volleybalgebied aan zijn einde is gekomen. Voor alles en iedereen onder de Eredivisie tenminste wel. Officiële wedstrijden gaan we niet meer spelen en om nu zeer vroeg in de ochtend te gaan trainen of hiervoor zelfs de landgrenzen over te gaan, daar zijn we net te volwassen voor of gaat zelfs ons te ver. Kleine kanttekening, de volledige selectie van Sliedrecht Sport Heren 2 is in het bezit van een Eredivisie licentie.

In theorie zouden wij dus in de normale avonduren volledig door mogen trainen, maar het is goed om te benoemen dat de voltallige selectie heeft besloten dit niet te doen. Waarom horen wij u vragen? Dit is eenvoudig uit te leggen. In onze ogen is het niet eerlijk om op deze manier een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de andere teams in de Topdivisie. Daarbij hebben de jonge, nog niet compleet ontwikkelde, en ook de oude doorgewinterde lichamen gewoon even rust nodig. We horen Sven Vermeulen al rekenen… inderdaad Sven, 1 + 1 = 2!

Maar nu we toch aan het woord zijn kunnen wij u wel even meenemen in ons ‘Topdivisie-jaar’ 2021. Van 18 september tot en met 27 november hebben wij alle potjes gewonnen. Van dikke 3-0 overwinningen tegen Protos en Rijswijk tot een spannende 3-2 overwinning in eigen huis tegen het gelouterde VCV. Maar zoals op ieder niveau en in iedere competitie zitten er altijd juweeltjes, krakers en ‘het bloed onder je nagels vandaan’ wedstrijden tussen. De gemakkelijke 3-1 overwinning op Compaen was er eentje uit de laatste categorie.

Gelukkig komen er ook leuke mensen uit de bovengenoemde hoek van het land. De kraker tegen Zaanstad in zowel de competitie als in de beker was er eentje van hoog niveau, tegen jongens die weten wat het is om op een hoger niveau te acteren en zich ook zo gedragen. Complimenten voor dit sportieve en gezellige team die de hele zomer maar wat staan te pielen in het zand 😉

Wat het jaar 2022 ons gaat brengen weten we helaas nog niet. Laten we hopen dat we met z’n allen weer lekker onze passie uit mogen oefenen en wij samen met Tilburg om het kampioenschap kunnen gaan vechten. Als deze mannen tenminste nog heel zijn na het intensieve Belgische trainingsschema wat zij op dit moment draaien…

Vanuit het kamp van Sliedrecht Sport Heren 2, hele fijne feestdagen en natuurlijk alvast een gezond en fantastisch nieuwjaar!

gh @ VoV. Auteur Sliedrecht Sport H2, Foto Pim Waslander.