Sliedrecht Sport H3 strijdend ten onder

VoV, 30-10-2017. 6:07 uur.  Er is niks lekkerder dan wakker worden op zaterdagochtend met het vooruitzicht dat er  een El Clasico tegen het 2e team van Next Volley Dordrecht op het programma staat. Maar voordat we het over het volleybal gaan hebben, willen we jullie eerst nog iets anders leuks vertellen.  Onze coach, Egbert “Ruud-Ruud” op ’t Hof, kwam namelijk met het nieuws dat hij in mei verwacht vader te worden! Eppestein en Monique, van harte gefeliciteerd!

De mannen van het duo Op ’t Hof / Versluis waren na drie speelrondes nog ongeslagen, wat ze ook na vandaag graag wilde vasthouden. De wedstrijd werd gestart met Jelle Jelmer van Rekom, Jan-Willem, Max de neus, Chiel Kaptinus, Joel Beukers, Mart grootsmoel, en met natuurlijk Bilal van Leeuwen op de libero positie.

De eerste set speelde de mannen met wat spanning waardoor Next Volley de leiding nam in de eerste set. Er werd nog goed terug geknokt, maar het was niet genoeg om de eerste set binnen te slepen: 25-22, 1-0 Next Volley.

In de tweede set liet Sliedrecht sport gelijk zien dat het hier was gekomen om met een overwinning naar huis te gaan. Door goed serveerwerk van Max werd er al vroeg een voorsprong opgebouwd. Jelle bediende de mannen via het midden en aan de buitenkanten vlekkeloos waardoor die moeiteloos de puntjes meepikten. Maar ook Next-Volley had deze set nog niet opgegeven en knokte hard voor elk punt, waardoor het op het laatst nog even spannend werd. Sliedrecht trok aan het langste eind en de stand was weer gelijk: 23-25, 1-1.

Set drie liet precies hetzelfde beeld zien. De jonge honden uit Sliedrecht serveerde Dordrecht in de 3e set de tent uit. Aan de buitenkanten werd er door Joel Beukers, JW, en Mart een sterk blok neer gezet, waardoor Jesse keurig de balletjes op het net leerlegde zodat Jelle zelfs een paar keer met een doortikbal kon scoren.  Deze set was duidelijk voor Sliedrecht: 15-25, 1-2.

Next-Volley was niet van plan de handdoek in de ring te gooien, en knokte zich terug in de wedstrijd. De blauw-witten namen gas terug achter de service lijn en er kwamen meer foutjes in het spel. Nadat Next dacht deze set al binnen te hebben, kwamen de blauwwitten opnieuw terug, tot aan 24-24. Maar helaas moest Sliedrecht Sport deze set toch afstaan aan de Dordtenaren: 26-24, 2-2.

De vijfde en tevens beslissende set werd goed gestart door Sliedrecht. Op een 2-0 voorsprong pakte Mart de Neus een 1 hands blok en door wederom goed serveerwerk van Sliedrecht werd er met een stand van 8-3 van helft gewisseld. Het werd 9-3, en dit kon niet meer misgaan, althans dat dachten we. Maar Dordrecht liet nog maar eens zien flink wat lengte in huis te hebben, blokkeerde veel en kwamen terug tot 8-10. Maar aan het eind was het Next die de set binnen sleepte en de overwinning in eigen huis veilig stelde. Een heerlijke wedstrijd met veel strijdlust.

Op naar vrijdag, waar we nieuwe kansen krijgen en Spirit H1 op bezoek krijgen. Sporthal de Basis om 19:15 uur!

gh @ VoV, verslag van Mart #1, Sliedrecht Sport H3.