Vizier op volleybal

 

World Tour goud voor Meppelink-Stubbe

VoV. 30-10-2017. 6:17 uur. Madelein Meppelink en Joy Stubbe hebben zondagmiddag het World Tour toernooi van Aalsmeer gewonnen. Het Nederlandse gelegenheidsduo van Beachvolleybal Team Nederland was in de finale met 2-0 (21-18, 21-18) te sterk voor Kim Behrens en Sandra Ittlinger uit Duitsland.

Meppelink en Stubbe speelden in Aalsmeer pas voor de tweede keer in hun carrière een toernooi samen. Eind augustus wonnen de beachvolleybalsters het Eredivisietoernooi van Scheveningen. Ook in Aalsmeer verliep de samenwerking tussen Meppelink en Stubbe uitstekend. In het hele toernooi verloor het team van BTN slechts een set.

In de finale maakten Meppelink en Stubbe, die in Aalsmeer als eerste gerankt waren, hun favorietenstatus waar tegen de als vierde geplaatste Duitsers Behrens en Ittlinger. Het BTN -team won beide sets overtuigend met 21-18 en eiste zo het goud op.

Voor Madelein Meppelink is het haar tweede World Tour zege na het goud met Sophie van Gestel op de Grand Slam van Corrientes in 2013. Tweevoudig Europees jeugdkampioen beachvolleybal Joy Stubbe veroverde haar eerste World Tour titel.

Aalsmeer was het een-na-laatste World Tour toernooi van dit jaar. Aan het laatste toernooi in Sydney, dat eind november wordt gespeeld, nemen geen Nederlandse vrouwenteams deel. De Nederlandse mannenteams kwamen in Aalsmeer niet verder dan de tweede ronde.

gh @ VoV, bron persbericht Nevobo. Foto’s FIVB.