Sliedrecht Sport is landskampioen!

VoV, 24-04-2021. 17:41 uur. Na twee van de mogelijk vijf wedstrijden in de play-offs om de landstitel had Sliedrecht Sport de beste uitgangspositie om kampioen van Nederland te worden.  Niet alleen omdat ze met 2-0 in wedstrijden aan de leiding gingen, maar ook omdat dit via twee zeges, zowel thuis als uit, via een driesetter werden behaald.

De wind moest al uit een heel andere hoek waaien als Apollo 8 nog een vierde duel wilde forceren. Of als u wilt, ze zouden uit een heel ander vaatje moeten tappen om dit sterke Sliedrecht Sport de voet dwars te zetten.

Opnieuw een snelle overwinning zal de thuisploeg geambieerd hebben, we kunnen ons voorstellen dat Apollo 8 de duur van de wedstrijd niet veel uitmaakte, als ze maar wonnen. Dat mocht met 30-32 in de vijfde set zijn. Overigens denken we dat Sliedrecht daar ook best wel tevreden mee zou zijn.

Om 15:00 uur, toen er in Groningen bij Lycurgus vs. Dynamo een 0-2 tussenstand op het scorebord stond na de tweede set, begonnen de dames aan hun missie in de Basis. De titel pakken of een vierde duel afdwingen!

Apollo nam een 0-2 voorsprong in de eerste set, maar kreeg vervolgens een serie van zeven punten tegen. Carlijn Ghijssen-Jans scoorde twee aces, één voor en een na de time out op 6-2. Apollo 8 krabbelde overeind, scoorde via Emma Bredewoud een aantal punten, maar kon het verschil niet echt reduceren. Ze bleven een punt of zes achterlopen (12-6, 14-8) en na het ace van Christie Wolt voor 17-10 was het verschil met één puntje gegroeid. De inhaalrace begon op 18-12. Juliët Huisman en een ace van de ingevallen Rinske Hofste maakten 19-16, het blokpunt daarna 19-17. Apollo hield het verschil overbrugbaar (22-19, 23-21) zonder Sliedrecht echt in de problemen te brengen. Twee scores van Carlijn Ghijssen – Jans maakten er na 23-21 een 25-21 zege voor Sliedrecht van.

Apollo 8 scoorde ook in de tweede set de eerste twee punten, maar Sliedrecht pakte daarna het initiatief terug en liep uit naar 6-3. Apollo knokte zich terug naar 6-6 en wist daarna een 8-6 achterstand bij 8-8 weer ongedaan te maken. Jolijn de Haan serveerde Sliedrecht vervolgens naar 12-9, het verschil van drie punten koesterde Sliedrecht tot aan 16-13, het moment dat Ana Rekar de spelverdeling van Rochelle Wopereis, wegens een (lichte) blessure, overnam. Apollo kwam terug naar 17-16 en had de aansluiting bij 18-17 ook nog. De 21-19 werd daarna 24-19 en met een score van Christie Wolt sloot Sliedrecht de tweede set ook met 25-21 winst af.

Sliedrecht pakte vanaf het begin in de derde set de juiste koers en liet zien ook wedstrijd drie in drie sets te willen beslissen. Het gaatje bij 7-2 kon Apollo nog tot 7-6 dichten, ook de 11-8 werd tot 11-10 ingelopen, maar steeds opnieuw was het Sliedrecht dat in de score het voortouw nam en Apollo tot achtervolgen dwong. Na de 16-13, een score van Jolijn de Haan, liep de thuisploeg in een paar servebeurten uit naar 21-15. De wedstrijd was daarmee gespeeld, de lichaamstaal verraadde het.

Okay, ‘It ain’t over until the fat lady sings the blues’ maar wat anderen niet hoorden hadden de speelsters van Apollo waarschijnlijk in gedachten wel gehoord. The fat lady die de blues zong. De time out op 21-15 stelde het verlies alleen maar even langer uit, via het laatste punt van Fleur Savelkoel ging de winst en de titel met 25-16 naar Sliedrecht.

En volkomen verdiend, de laatste vier ontmoetingen gingen allemaal met 3-0 naar Sliedrecht. Als je een dozijn sets op rij van dezelfde tegenstander wint hoeft er niet gediscussieerd te worden of het terecht is. Proficiat Sliedrecht met de titel, proficiat Apollo 8 met het zilver!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Pim Waslander.