Sliedrecht Sport naar finale Nevobo beker

VoV, 22-03-2023. 4:42 uur. Gisteravond vond de return plaats van de halve finale in de Nevobo beker tussen Sliedrecht Sport en FAST. In De Basis verdedigde FAST een 3-2 voorsprong, Dit bleek niet genoeg, Sliedrecht won thuis met 3-1 en heeft als eerste het ticket voor de finale op zak. Vanavond wordt bij VC Sneek vs. VV Utrecht de tweede finalist bekend.

Sliedrecht Sport had een goede start in de eerste set en bij 5-1 ging FAST al de time out in. Het verschil in de tussenstanden bleef ruim (10-6, 15-8) en ook de tweede time out van FAST op 20-13 bracht daar geen verandering in. Jolijn de Haan zette Sliedrecht op setpoint bij 24-18, de foutserve van FAST besliste de set. (25-19)

Pas bij 8-8 in de tweede set kon de thuisploeg een vroeg opgelopen achterstand (3-4, 3-6) ongedaan maken, mede dankzij een paar aces van Lana Lijkendijk. Bij 14-14 maakte Sliedrecht voor de tweede keer in de set een achterstand na 11-14 goed en vervolgens bleef het initiatief bij FAST liggen. Tot aan 18-20 hielden zij het voordelige verschil vast. Via het punt voor de coach, een foutserve van FAST na de time out op 18-20, kwam Lana Lijkendijk aan de opslag. En zij serveerde de set, met behulp van scores van Iris Vos, Evie van Kerkvoorde en Ellemijn Stevens, een blokpunt voor de setwinst, in een keer uit.

Met de thuiswedstrijd in gedachten, toen maakte FAST van 0-2 achter een 3-2 zege, begon FAST sterk aan de derde set. De ploeg bleef erin geloven en wilde onder geen voorwaarde capituleren. Sterk verdedigen en doeltreffend aanvallend bouwden ze na 8-8 en 13-13 een 13-18 voorsprong op. Sliedrecht kreeg dat verschil niet meer van de borden, met een serie van 16-21 naar 16-25 waarin een blokpunt en een ace van Bregje van den Heuvel pakten ze de set voor de 2-1 stand.

Sliedrecht ging in de vierde set zeer sterk van start en sloeg zich naar een 5-0 en 12-3 voorsprong. En daarmee was de set wel gespeeld. Via 20-6 en 23-10 haalde Sliedrecht het ticket voor de finale met 25-12 binnen.

Vandaag staat de tweede halve finale tussen Sneek en VV Utrecht op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.