Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport timmert aan de weg

VoV, 05-01-2018. 6:18 uur. Sliedrecht Sport Dames 1 is genomineerd als Rotterdam -Rijnmond  ‘Sportploeg van het Jaar’ 2018.  Het superjaar 2018 van de dames van Sliedrecht Sport is bekroond met een nominatie als ‘Sportploeg van het Jaar’ 2018 voor de Sport Awards Rotterdam – Rijnmond. De uiteindelijke winnaar van de award wordt voor de helft bepaald door publieksstemmen. Op 11 februari wordt de ereprijs uitgereikt.

De nominatie hebben de blauw-witten te danken aan het exceptionele resultaat in de afgelopen twaalf maanden, met winst van zowel de landstitel en Nationale Beker als de Supercup.

“De nominatie is natuurlijk al erg leuk”, aldus teamcaptain Carlijn Ghijssen-Jans, “maar nu willen we ook voor de winst gaan. Stem dus allemaal op ons!” De Sportaward wordt door de organisatie (gemeente Rotterdam, RTV Rijnmond, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Topsupport) op maandag 11 februari uitgereikt. De uiteindelijke winnaar wordt voor de helft bepaald door een vijfkoppige jury en voor de andere helft door het aantal publieksstemmen.

Stemmen kan tot 31 januari via www.rijnmond.nl/sportawards . De andere twee genomineerden zijn de honkballers van Curaçao Neptunus (landskampioen en winnaar Europa Cup) en het Rotterdam Offshore Sailing Team (brons WK en goud NK).

Dames 1 wil wat rechtzetten tegen Bacau

Op 22 januari landt het Europa Cup – circus weer binnen de gemeentegrenzen van Sliedrecht. Dames 1 neemt het dan in de ‘return match’ op tegen het Roemeense Bacau. De heenwedstrijd ging nipt met 3-2 verloren en dus zijn er nog alle kansen om in de thuiswedstrijd plaatsing voor de kwartfinale van de CEV-cup (Europa Cup II) af te dwingen. Dit topsportspektakel wil je niet missen en dat hoeft ook niet. Kaarten zijn al vanaf 5 euro verkrijgbaar. De kaartverkoop is van start gegaan via www.volleybal.nl/tickets.

Verlies betekent einde Europa Cup:  De wedstrijd van dinsdag 22 januari wordt de zesde Europa Cup – wedstrijd van dit seizoen voor de blauw – witte formatie. Eerder werd aangetreden in de Champions League tegen Graz en Stuttgart. De eerste tweestrijd werd glansrijk gewonnen. De daaropvolgende tweekamp ging verloren, waardoor er nu nog een laatste kans in de CEV – cup is om Europees te blijven volleyballen. Dan moet Bacau echter wel over de knie worden gelegd. Bij 3-0 of 3-1 winst is Sliedrecht meteen door. Bij 3-2 winst volgt een beslissende ‘golden set’. Bij verlies zit het Europese avontuur erop voor dit seizoen.

Over Sliedrecht Sport:  Sliedrecht Sport (1957) is met een ruime 600 leden een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland en kent als kernwaarden: ambitieus, bruisend en samen. Dames 1 speelt sinds seizoen 1995-1996 onafgebroken in de Eredivisie en kwam ook al meer dan vijftig keer uit in Europees verband. Afgelopen seizoen legden de dames beslag op de triple (landskampioenschap, Nationale Beker en Supercup). Deze prijzen werden in totaal achtereenvolgens vier, drie en drie keer veroverd.

Heren 1 werd afgelopen seizoen kampioen in de Topdivisie en promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de Eredivisie. Sliedrecht Sport veroverde in 2017-2018 voor de derde keer op rij de Jaap van Kasteelbokaal voor ‘beste jeugdvereniging van Nederland’. In totaal mocht de Alblasserwaardse vereniging deze titel vijf keer dragen. In het voorbije seizoen werden ook nog eens Meisjes A, Jongens A en Jongens C nationaal kampioen.

gh @ VoV, bron persberichten Sliedrecht Sport. Foto Pim Waslander. Eén van de prijzen die Dames 1 in 2018 in de wacht sleepte was de Nationale Beker.