Sliedrecht Sport (v) wint weekendtopper

VoV, 12-12-2021. 4:59 uur. Bij de dames in de Eredivisie is het weekend programma opgesplitst in twee wedstrijden op zaterdag en drie op zondag, die allemaal om 15:30 uur beginnen. Zaterdag is, zonder VC Sneek vs. Set-Up ’65 te kort te willen doen, Sliedrecht Sport vs. Apollo 8 de blijkvanger en weekendtopper.

Sliedrecht Sport vs. Apollo 8 eindigde zoals ook eerder dit jaar de strijd om de supercup eindigde. Te weten in een 3-0 zege voor Sliedrecht Sport, dat daarmee de toppositie verstevigt.

Bij de thuisploeg stonden bij de persoonlijke scores Jolijn de Haan (15), Christie Wolt (10), Carlijn Ghijssen – Jans (10) en Vera Mulder (8) voor Carlijn Koebrugge met 7 gescoorde punten en stond Denise de Kant (5) er net achter. Hetgeen de scorende overmacht van Sliedrecht wel aangeeft, net als de 55 om 32 eigen scores. (Aanval 39/ 26), Aces 8/ 1 en blok 8/ 5). De cijfers spreken boekdelen in het nadeel van de bezoekers uit Borne.

Apollo 8 begon slecht aan de wedstrijd, bij een 6-5 stand (na 4-5) hadden ze al zes keer voor Sliedrecht gescoord. De scores op eigen serve van Vera Mulder, Christie Wolt en Rochelle Wopereis (2de bal) maakten 10-5 en daarmee was het gaatje geslagen. Apollo 8 was niet bij machte om het verschil naar een spannende tussenstand terug te brengen, kwam nog op vier punten bij 15-11 maar zag daarna de afstand ook weer oplopen naar 19-12.

Dat was het moment voor de tweede technische time out. Zonder succes, een prima drie meter aanval van Jolijn de Haan maakte 21-13, Eline Gommans blokkeerde even later bij 22-16 het laatste Apollo 8 puntje van deze set op het scorebord. Carlijn Ghijssen – Jans, Jolijn de Haan en een ace van Christie Wolt maakten de set af.

De 0-3 in de tweede set door scores van Carlijn Koebrugge leek het begin van het herstel van de gasten te zijn. Dat leek zo, maar na 2-5 maakten Rochelle, Christie en een paar Apollo 8 fouten 6-5, Carlijn scoorde de gelijkmaker, waarna Sliedrecht via 8-6 en 11-7 naar 13-8 uitliep. Time out Apollo 8. Apollo 8 moest in de achtervolging maar boekte niet het gewenste resultaat voor de inspanningen.

Rianne Vos scoorde 15-12, een foutserve en een uitgeslagen bal verder stond er bij 17-12 weer een handvol punten verschil op het scorebord. Marije ten Brinke was bij Apollo 8 voor Eline Gommans ingevallen (bij 8-6) en zij scoorde 19-16, Tess de Vries bracht de bezoekers op twee punten bij 21-19, maar verder kwam de ploeg van de gebroeders Oosting ook niet. Het werd 24-20, Tess de Vries en de ingevallen Jette Kuipers konden nog tegenscoren voordat Jolijn de Haan het laatste punt van de tweede set tegen de vloer sloeg.

Apollo 8 begon in de derde set met Marrit Zander op spelverdeling en Jette Kuipers op de passer loper. Een wijziging die qua spelverdeling bij de 11-5 tussenstand werd teruggedraaid. Fleur Meinders nam het weer over, tevens kwam Juliët Huisman bij die stand Rianne Vos vervangen. Sliedrecht Sport maakte van 7-5 een 12-5 tussenstand en bouwde rustig verder aan de voorsprong.

Bij 15-8, na een scorende midaanval van Denise de Kant, ging Apollo 8 nogmaals de time out in. Maar binnen de lijnen oogde het vervolgens niet alsof er nu een radicale ommekeer in het spelbeeld zou plaatsvinden. De thuisploeg speelde soeverein liep naar tien punten verschil uit (19-9) en koerste op een riante set uitslag af. Marije ten Brinke kon nog de 22-11 en 24-13 laten noteren voordat Kirsten Wessels de derde set voor Sliedrecht binnenhaalde.

De stand aan kop van de Eredivisie is nu:

• 1> Sliedrecht Sport 10-27
  • 2> Regio Zwolle Volleybal 11-24
  • 3> Apollo 9-20
  • 4> Team 22 7-19.
  • 5> VC Sneek 10-18.

Vandaag speelt Team 22 uit tegen Eurosped en kan Apollo 8 van de derde plaats verdringen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Pim Waslander en Rudy van ’t Rood.