Slöetjes met Vakifbank naar 4de zege

160411Vakifbank

De titelstrijd in Turkije is gisteren hervat met de ‘returns’ in de kampioenspoule. Na een loodzwaar seizoen, met onlangs nog voor VakifBank en Fenerbahce de Final Four in de Champions League, komt het nu aan op de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De strijd om de titel zal zaterdag zijn ontknoping wel krijgen als de twee volleybalgrootmachten VakifBank en Fenerbahce voor de zoveelste keer dit seizoen tegenover elkaar staan.

In de wedstrijden van gisteren wonnen beide teams. Fenerbahce versloeg Galatasaray met 3-1 via de setstanden 25-16, 21-25, 25-11 en 25-22. Yeon Koung Kim werd er met 24 punten topscorer.  Voorafgaand aan dit duel had VakifBank de druk middels een 0-3 zege op Eczacibasi Vitra Istanbul  bij Fenerbahce gelegd. Hun zege kwam voor 5.000 toeschouwers in de Baskent Arena in Ankara via de setstanden 19-25, 22-25 en 20-25 tot stand. Anne Buijs en Robin de Kruijf kwamen niet in actie, Lonneke Slöetjes scoorde 13 keer, Kimberly Hill ééntje minder. Blok (3/8) en aanval (34/45) maakten het verschil.

Bij 2-7 in de eerste set had Lonneke er al vier gemaakt. De time out op 19-22 door Giovanni Guidetti werd gevolgd door twee fouten van Eczacibasi en een score van Hill. In de tweede set zorgden Rasic en Hill ervoor dat een 8-6 achterstand werd omgebogen in een 9-13 voorsprong.  Tijana Boskovic en Guidetti ’s echtgenote maakten de punten voor Vitra naar 14-16 bij de tweede time out, Lonneke scoorde 18-21 en 19-23. Na de time out van VakifBank op 22-24 kon de setpoint verzilverd worden.

Eczacibasi Vitra Istanbul kwam na een aanvankelijk gelijkopgaande strijd (5-5) in de derde set met een aantal punten achter  bij 5-8 en 7-11. Dat verschil hadden ze bij 13-13 goedgemaakt, waarna ze ook maar meteen aan de leiding gingen (14-13). Kubra Akman scoorde een aantal keren achter elkaar, voor VakifBank en de tegenstander, de stand liep naar 16-18, Hill maakte via een foutieve opslag 19-21, Lonneke Slöetjes bracht het verschil blokkerend bij 19-22 op drie punten, fouten van de tegenpartij zorgden voor de laatste scores.

In de stand gaat VakifBank met 11 punten aan de leiding, dan volgt Fenerbahce met 8 punten, Eczacibasi Vitra heeft er 4 en Galatasaray staat op 1. Vandaag speelt VakifBank tegen Galatasaray.