Meijners en Beliën op 2-0 achterstand

Floortje Meijners passt

Floortje Meijners en Yvon Beliën zijn er gisteravond met Piacenza niet in geslaagd om de 1-0 achterstand in wedstrijden in de ‘best of five’ serie om de Italiaanse titel op een gelijke stand te brengen. Piacenza verloor thuis met 0-3 van Conegliano, via de setstanden 27-29, 21-25 en 23-25. Ze krijgen op 30 april thuis opnieuw een kans, dan om de aansluitende 2-1 te maken, lukt dat niet dan gaat de Scudetto naar Conegliano.

De 23 punten van Floortje Meijners en 5 van Yvon Beliën waren niet voldoende om Conegliano, dat in Kelsey Robinson, 18 punten, en Serena Ortolani, 13 punten,  haar meest scorend speelsters had,  eronder te krijgen. Op blok (7/7) en serve (1/1 aces) scoorden beide teams evengoed, het verschil werd aanvallend (45/49) en in de foutenlast (22/18) gemaakt.

De wedstrijd ging tot aan de tweede technische time out gelijk op. In de eerste twee sets leidde Conegliano bij die pauze met 15-16, in de derde had Piacenza een 16-15 voorsprong. De 19-21 werd in de eerste set pas in de verlenging beslist, voor de 18-21 had Conegliano geen extra speeltijd nodig. Ook de 21-19 in de derde set konden ze binnen het reguliere aantal in winst omzetten.