Zilver voor Maret Grothues in Polen

MaretSopot

Atom Trefl Sopot heeft het thuisvoordeel in de strijd om de Poolse titel niet kunnen benutten. Gisteravond werd ook de derde wedstrijd in de ‘best of five’ serie verloren, waardoor Chemik Police de eindstand op 3-0 bracht en het kampioenschap kon gaan vieren.  Voor 8.500 toeschouwers werd het in de Ergo Arena in Sopot 23-25, 18-25 en nogmaals 23-25.

Met een ace van Maret Balkestein – Grothues werd de wedstrijd begonnen, Sopot bleef tot 4-1 ruim voor, vervolgens kwam Chemik terug. De Sopot punten bij 9-9 en 13-12 nam Maret voor haar rekening en hielden haar team in de race, ook toen de 15-15 in 15-18 veranderde lukte het om,  na de time out op die stand , nogmaals de aansluiting te krijgen bij 22-23 en meteen daarna gelijk te maken (23-23). Een foutserve en een ace beslisten de set (23-25).

In de tweede set had Chemik Police bij 1-4 en 3-8 reeds een groot verschil op de borden. De 6-9 en 7-10 scoorde Maret, bij 12-13 bracht ze haar ploeg op één puntje afstand. Daarna stokte het bij de thuisploeg, Chemik Police liep uit naar 13-20, de time out op 13-18 had geen effect.  Na 16-23 besliste een aanvallende fout en een foutserve de set in 18-25.

Eenzelfde beeld in de derde set. Na de 13-13 kon Chemik Police afstand nemen naar 14-18 (time out) en 16-22. De inhaalrace van Sopot stopte op 23-24, opnieuw besliste een foutserve de set.

Maret Balkestein – Grothues scoorde 7 keer, scoringspercentage 27%. Haar ploeggenote Katarzyna Zaroslinska werd met 16 punten topscorer van de partij. Bij Chemik Police kwam Helena Havelkova tot een totaal van 13 punten. Aan het net had Chemik Police met 5 om 7 blokpunten en 32 om 40 aanvallende scores het beslissende voordeel.