Sneek laat Sliedrecht ontsnappen

VoV, 26-03-2018. 6:20 uur. Sliedrecht Sport is gistermiddag door het oog van de naald gekropen, omdat thuisploeg VC Sneek verzuimde op beslissende momenten een grote voorsprong te verzilveren of op beslissende momenten de trekker over te halen. Sneek zal ongetwijfeld met een ‘hoe was dit mogelijk’ gevoel naar de kleedkamer zijn gegaan toen de eindscore van 26-28, 25-19, 22-25 en 25-27 op de borden stond en de 1-3 nederlaag in volle omvang tot hen was doorgedrongen.

De ploeg van Abe Meininger en Ruut de Wit had in de eerste set kansen op setwinst maar zag de setzege aan haar neus voorbij gaan. In de tweede wisten ze de buit wel binnen te halen.

In set drie bouwde Sneek een zeer comfortabel lijkende voorsprong op van 11-4, maar in plaats van dat dit rust en vertrouwen gaf, werd de passing instabiel met als gevolg dat de spelverdeling de aanvalsters niet meer in scoringspositie kreeg. Sliedrecht profiteerde en met het punt werd het vertrouwen in een goede afloop groter. In de finale konden ze na de 22-25 de voorsprong in sets op 1-2 brengen.

In de vierde set eenzelfde beeld. Sneek speelde een prima partij tot aan 20-10, toen ging er als het ware een deken van angst over de ploeg heen. Sliedrecht begon opnieuw aan een alles of niets inhaalrace, die uiteindelijk in drie persoonlijke fouten van de Friezinnen eindigde. De 25-24 bood uitzicht op een vijfde set, nadat het aan de Friese kant van het net drie keer achter elkaar misging stond er kil 25-27 en 1-3 op het scorebord.

Carlijn Oosterlaken van Sliedrecht Sport werd met 16 punten topscorer van de partij. Esther Hullegie liet de teller bij 15 stoppen. Lynn Thijssen serveerde 4 aces. Paula Boonstra en Annick Siebring scoorden elk 12 keer voor Sneek.

Sliedrecht staat nu op 23 punten uit 6 wedstrijden, Sneek heeft er 15 uit 7. Dan volgt Zwolle met 13 uit 7 en Alterno met 12 uit 6. Eurosped heeft 9 uit 7 en Set-Up 3 uit 7. De strijd om positie twee, die recht geeft op de play-offs, kan dus nog alle kanten op.