Snel even langs Europese velden.

VoV, 8-11-2020. 6:45 uur. In België had de damesploeg van VDK Gent een goede start van het seizoen. Hun eerste wedstrijd wonnen ze met 2-3 bij Asterix Avo. De setstanden gaven een beeld van twee teams die een sterke setwinst afwisselden met een mindere prestatie. Het werd 2-2 via 22-25, 25-19, 16-25, 25-13 waarna de tiebreak met 15-17 voor Gent was. Oudegem won met 0-3 (23, 16, 18) bij Tchalou.

Bij de mannen nestelde Maaseik zich in ieder geval voor een dag aan de top van de ranglijst na een 3-0 (19, 19, 19) zege op Leuven. Maan scoorde 8 keer, Dronkers was 23 keer foutloos op de servepass. Serve-aces (8 om 1) en aanval (40 om 34) maakten het verschil.

Tectum Achel blijft rode lantaarndrager na de 1-3 thuisnederlaag tegen Aalst. Wat goed begon (25-19) eindigde niet zo goed (22-25, 23-25, 21-25). VDK Gent leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Menen. Na 25-18 winst was er 14-25, 22-25 en 26-28 verlies. Jente de Vries scoorde 18 keer voor Gent, collega Chris Ogink pakte 6 puntjes mee. Vandaag speelt Waremme tegen Roeselare

Stand in de top: Maaseik 5-13, Roeselare 4-11, Menen 5-10.

In het Duitse Bekertoernooi speelde Suhl gisteren in de achtste finale tegen Wiesbaden en sloot met een 3-1 zege af, waarmee ze dus naar de volgende ronde gaan (op 18-11). Daarin is Dresden de tegenstander. Setstanden 23-25, 25-16, 25-21 en 25-17. Laura de Zwart scoorde 11 keer voor Suhl, Dagmar Boom moest het doen met serveer-invalbeurten.

Wiesbaden pakte de eerste set nipt, na de time out op 23-24 scoorden ze het laatste punt. In de tweede set was Suhl duidelijk de baas (16-11, 22-13), in de derde werd het bij 19-18 even spannend, de 24-20 maakte het verschil. En de winst werd via de tussenstanden 16-6 en 22-15 in de vierde set binnengehaald.

Ladies in Black Aachen won in de beker met 1-3 bij NawaRo Straubing. Iris Scholten stond bij NawaRo 3 sets in de basis en scoorde 7 keer.  Eline Timmerman maakte 5 punten voor Aachen, ze had in de derde set een invalbeurt en begon in de vierde in de starting six. Na het nipte verlies in de eerste set (27-25) was Aachen in de volgende sets de duidelijk betere ploeg, hetgeen 18-25, 16-25 en 14-25 ook in de score tot uitdrukking kwam. Aachen speelt in de kwartfinale tegen Schwerin.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Luuc van der Ent met Herrsching met 1-3 van Friedrichshafen. De eerste set werd winnend afgesloten (25-19), daarna waren de gasten drie keer op rij succesvol met 23-25, 16-265 en 20-25.  Van der Ent scoorde 10 keer.

In de Franse Ligue B verloor Nancy van Fabian Plak, na vier zeges op rij,  voor het eerst dit seizoen. In de topper tegen Saint Nazaire, de nummer twee van de ranglijst. Kregen ze geen setje mee. Met 25-20, 26-24 en 25-22 bleven ze met lege handen. Plak begon twee sets in de basis en scoorde 2 punten. Nazaire is nu koploper met 4-11, Nancy tweede met 5-11.

In de Serie A in Italië was Monza van Floortje Meijners te gast bij Casalmaggiore. Via de tiebreak namen ze de winst mee. Monza won drie sets met twee punten verschil. Via 23-25 kwamen ze op 0-1, de 1-2 achterstand (20, 16) maakten ze met 24-26 ongedaan, waarna de tiebreak met 13-15 werd gewonnen. Floortje Meijners scoorde 16 keer, haar teamgenote Lise van Hecke maakte er 20.

In de totaalscore had Casalmaggiore een 110/ 102 voordeel, in de eigen score werd het 71/ 82. Monza was met een 20 om 39 foutenlast door onder andere 17 foutserves en 20 aanvallende fouten erg gul. Maar niet te gul om de winst uit handen te geven.

In Turkije leed Ayden van Maret Grothues na vier zeges op rij een 3-1 nederlaag bij THY. Met 20-25 kon haar ploeg de 1-0 achterstand wegwerken, de 25-19 en nipte 28-26 beslisten de strijd. THY staat vierde (15-32), Ayden zesde (15-24). Maret stond drie sets in de basis en was met 4 punten scorend niet erg succesvol. Aanvallend haalde ze een scoringspercentage van 11%. (2 van de 19 set ups)