Stuttgart wint topper, Pokalverlies Münster.

VoV, 09-11-2020. 4:15 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames stond gisteren de topper tussen koploper SC Potsdam en MTV Stuttgart op het programma. Verder waren er geen Bundesliga duels.  Potsdam stond als koploper op 5-12, Stuttgart op 3-9. Inzet dus de koppositie.

Het werd een afgetekende zege voor de uitdager en achtervolger. Met 3-0 (18, 21, 17) stuurden ze Potsdam richting Berlijn terug en namen de eerste plaats (4-12) in de stand van hen over. Al bij de tweede time technische time out in elke set (16-12, 16-12, 16-10) was de thuisploeg op de juiste koers voor setwinst, die ze zich ook niet meer lieten afpakken.

Mid Juliët Lohuis behaalde het hoogste rapportcijfer van alle speelsters, een 7, hetgeen haar echter niet de MVP titel opleverde. Ze scoorde aanvallend 70%, goed voor 7 punten en had blokkerend 1 keer succes. Stuttgart had met 48 om 28 aanvallende punten een grote overmacht aan het net, ook hun foutenlast was een paar punten lager.

In de achtste finale van de Duitse Beker speelde USC Münster thuis tegen Vilsbiburg, dat eerder in de competitie met een 2-3 zege uit Münster vertrok en dat kunststukje nu nogmaals herhaalde. Dit tot enorme teleurstelling van de thuisploeg, zo groot was die teleurstelling dat trainer/ coach Lisa Thomsen na de wedstrijd zei dat ze niet wist hoe ze dit verklaren en analyseren moest. De 2-3 voor de ploeg van Myrthe Schoot kwam via 25-21, 28-26, 18-25, 19-25 en 9-15 tot stand. Een 2-0 achterstand werd door de Rote Raben omgedraaid in een 2-3 zege.

Wat later vertelde coach Thomsen dat Vilsbiburg vanaf de derde set de aanval van de thuisploeg goed onschadelijk had gemaakt en met veel risico had geserveerd, hetgeen zeker 5 aces via de netrand had opgeleverd. “Wijzelf hebben het in die periode in de hoge en lage verdediging laten liggen”

Demi Korevaar scoorde 11 keer, spelverdeelster Sarah van Aalen, die 4 sets in de basis stond, 6 keer. Libero Myrthe Schoot was bij de Rote Raben foutloos in de servepass.

In de eerste set pakte Munster na 16-15 door en via 20-17 en 22-19 werd de winst binnengehaald. Na 23-23 in de tweede set kreeg Vilsbiburg twee setpoints, maar verloor uiteindelijk met 28-26. De gasten wilden niet capituleren in de derde set en knokten zich via 15-16 naar 16-19. Sarah van Aalen nam de spelverdeling bij 17-21 over, maar kon haar ploeg niet naar de winst leiden. In de vierde set kwam Münster met 0-5 achter en liep daarna in de score steeds achter de Rote Raben aan. Via 12-16 werd het 19-25.

Ondanks een foutloze score van de thuisploeg voor de gasten in de tiebreak konden ze de winst niet naar hun kant trekken. Met 6-8 werd er van kant gewisseld, de beslissing was bij 6-10 aanstaande en die werd met 9-15 een feit.

De aanval van beide partijen scoorde 62/ 64, blok en aces waren heel fors in het voordeel van de bezoekers met 13/ 28 totaal.