Vijfsetters beslissen duels in Serie A (v)

VoV, 09-11-2020. 4:22 uur. In de Italiaanse Serie A bij de dames waren dit weekend louter vijfsetters te noteren. Nadat Monza zaterdag via de tiebreak bij Casalmaggiore had gewonnen volgden gisteren zeges van Novara (vs. Firenze), Perugia (vs. Brescia) en Bergamo (vs. Busto A.) via de beslissende vijfde set.

Dit leverde de volgende stand op:

• 1 t/m 4: Conegliano 9-27, Novara 7-16, Monza 9-16, Scandicci 8-16.
  • 5 t/m 8: Chieri 7-15, Trentino 6-13, Casalmaggiore 9-9, Cuneo 5-8.
  • 9 t/m 13: Firenze 9-8, Busto A. 6-7, Bergamo 10-7, Brescia 9-6 en Perugia 8-5.
  • Duidelijk erg vertekend gezien het verschil in aantal gespeelde wedstrijden.

Zoals gezegd, Novara won met 3-2 van Firenze. De 2-1 voorsprong ins ets ging via 22-25 in de vierde set verloren, maar met 15-13 pakte de ploeg van Nika Daalderop (foto) toch de winst. Daalderop had in de tweede set een invalbeurt, stond in de derde en vierde in de basis en scoorde 4 punten. Caterina Bosetti nam 23 punten bij Novara voor haar rekening. Mid Yvon Beliën werd met 17 punten topscorer bij Firenze. 13 van de 23 set ups scoorde ze, daarnaast maakte ze 2 aces en 2 blokpunten.

Ondanks de 23 punten van Marrit Jasper voor Brescia ging haar ploeg met een 2-3 nederlaag naar de kleedkamer. Perugia kwam met 0-2 voor, Brescia maakte dat met 25-19 en 25-17 ongedaan, verloor echter de tiebreak met minimaal verschil (13-15)

Het was overigens een drukke middag voor Marrit Jasper, 50 set ups kreeg ze, van de 20 opslagen verzilverde ze er 4 in een ace en daarnaast was ze ook nog 17 keer foutloos in de servepass. Nicole Koolhaas scoorde 9 keer voor Perugia. De eigen score was 75 om 75, de foutenlast 26 om 27 en de totaalscore dus 102 om 101.

Bergamo won met 3-2 van Busto A. via 15-10 in de vijfde set. Daar was de totaalscore in evenwicht met 110/ 110.