Vizier op volleybal

 

Snelle zege voor Eurosped op Alterno

VoV, 12-02-2018. 6:11 uur.  Rosenmontag morgen, wat een morgen om een verslag van een volleybalwedstrijd te schrijven. Tsjonge man, kan het erger? Ja zeker, op carnavalszondag een volleybalwedstrijd gaan zien met allemaal steken voor je op de tribune, die ze natuurlijk niet mogen afzetten! Nog erger? Jawel hoor, op carnavalszondag een wedstrijd te moeten spelen, zoals bij Eurosped vs Coolen Alterno, gistermiddag in Vroomshoop. De afsluitende wedstrijd in de reguliere Eredivisie dames. Ach, al met al viel het achteraf nog wel mee, het duurde maar net iets meer dan een uurtje.

Ging het dan nog ergens om of konden teams er een jolig partijtje van maken? Voor Eurosped ging het nog ergens om, zij verdedigden hun derde plaats in de stand en Alterno streed voor de eer, dat is dus ook niet mis. Door met 3-0 of 3-1 te winnen kon Eurosped vier punten verdienen. Drie om die derde plaats te behouden en drie in plaats van twee als startbonus in de Kampioenspoule. En dan was er nog het smetje, dat ze in Apeldoorn met 3-1 verloren hadden, de revanchegedachte dus. Al met al was het dus nog even de moeite waard om er voor te gaan. En zo speelden de dames ook,

In de eerste set ging het eigenlijk tot pakweg 12-12 mooi gelijk op, even had Alterno voor gelegen (3-6) , door scores van onder andere Kirsten Wessels en Linda te Molder, maar bij 8-7 had de thuisploeg de koppositie al weer overgenomen. De eerste ace van Carmen Oude Luttikhuis op deze middag betekende de leiding. Laura Beach serveerde Eurosped naar 16-13, Kirsten Wissels maakte met een aantal scores gelijk, na de 18-17 door een foutserve, serveerde Judith Kamphuis een ace, blokkeerde Eline Gommans raak en scoorde meteen daarop met een korte bal op de achterover. Eurosped had voor de tweede keer een gaatje geslagen (21-17), Romy Hietbrink haalde de opslag terug naar Alterno kant. Dat deed Daphne Knijff, die veel scoorde in de eerste set, ook voor 22-18. Ze nam daarna nog twee punten voor haar rekening en de teams gaven elkaar nog een puntje, eindstand 25-19.

De scores in de eerste set: aanval 11/12, blok 5/1, aces 3/1 en foutenlast 5/6.

Eurosped haalde in het begin van de set fors uit, met name Carmen Oude Luttikhuis en Judith Kamphuis vonden de vloer gemakkelijk, eerst met Daphne Knijff en even later met Laura Beach, twee aces,  aan de opslag. Bij 12-3 was trainer coach Ali Moghaddasian al door zijn time outs heen. En het had ook nog niet eens geholpen. Eurosped stoomde door naar 18-7 en bouwde verder uit naar 24-11. Alterno kwam er niet meer aan te pas. Alleen de ingevallen Iris Scholten kon met enige regelmaat een puntje laten noteren, maar die regelmaat was met te grote tussenpozen en te onregelmatig. Op 24-13 haalde Jan Berendsen de ploeg nog even naar de kant, vervolgens koos de bal er in een volgende rally voor om ergens boven in de hal in het buizenstelsel te blijven liggen, scoorde Alterno nog de 24-15 en maakte Eline Gommans met een midaanval de set af.

De scores in de tweede set: aanval 13/7, blok 2/1, aces 4/1 en foutenlast 6/6

Eurosped nam geen gas terug, ging ook in de derde set keihard door, alsof ze de optocht in Vroomshoop nog moesten halen. Lisanne Baak scoorde nog 0-1, maar in een ommezien hadden de Eurosped aanvalsters met punten vanaf de buitenkant het initiatief weer in handen. Het werd 6-2, 9-3 en 11-4. Alterno krabbelde terug, wilde waarschijnlijk niet met een carnavalskater richting Apeldoorn en bracht via een blokpunt van Eline Timmerman, een duo blok van Bregje van den Heuvel en Iris Scholten en een score na een lange rally door Iris Scholten de achterstand terug naar 11-7.

Eurosped was niet erg onder de indruk, pakte de draad weer op en liep door een aantal prima punten uit naar 18-10. Het werd zienderogen minder bij Alterno, het geloof in winst via een vijfsetter was net zo ver te zoeken als dat van een atheïst in god. Kirsten Wessel maakte nog de 21-13 en 21-14 maar het laatste woord hadden Eline Gommans en Carmen Oude Luttikhuis, met voor hen kenmerkende manieren van scoren. Eline met een korte, supersnelle omloop en een knallend kill – block, Carmen met twee aces. Het stond 25-14 en 3-0, Eurosped had vier punten in een wedstrijd bij elkaar gespeeld.

De scores in de derde set: aanval 10/6, blok 2/5, aces 7/2 en foutenlast 1/6. Dat ene foutje, dat ene puntje was een foutserve bij 18-11. Jammer, een 0 had wel heel erg mooi gestaan.

Bij Eurosped werd Daphne Knijff met 12 punten topscorer, dan volgden Carmen Oude Luttikhuis, Judith Kamphuis en Eline Gommans met 11 punten en Laura Beach kwam tot 10 scores. Beach had 6 aces, Carmen 4. Alterno had in Linda te Molder de meest scorende speelster (10 keer), Kirsten Wessels kwam tot 9 punten en Iris Scholten tot 8.

Eurosped lijkt wel klaar voor de bekerfinale van volgende week zondag in Hoogeveen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft.