Zege Apollo 8, concurrentie morst punten

VoV, 11-02-2018. 13:51 uur. In het Omnisportcentrum in Apeldoorn hebben de dames van Ecare Apollo 8 goede zaken gedaan. Tegen SV Dynamo won de Bornse volleybalploeg met 1-3, terwijl de concurrentie steken liet vallen in de strijd om het kampioenschap in de Topdivisie.

De huidige koploper ging goed van start. Servedruk zorgde ervoor dat het team van Bart en Thijs Oosting punt voor punt kon bouwen aan een voorsprong. De ploeg voerde dat wat werd gevraagd goed uit en was zienderogen gebrand op een positief resultaat. Moeilijke ballen werden omgezet in mooie punten en op die manier ging de eerste set met 15-25 naar Ecare Apollo 8.

In de daaropvolgende set verliep het allemaal wat moeizamer. ‘De pass kwam minder goed aan, waardoor de spelverdelers Marlon Stevelink en Manon van ’t Rood de aanvallers moeilijker konden bedienen’, zegt Rinske Hofste. Dynamo had de blokkering op orde en pakte de set met 25-16.

De derde set ging tot 19-19 ging op. Het belangrijkste moment van deze set was het kill – block van Esther Huls, waarmee Apollo een 19-20 voorsprong nam. Huls nam met een serie sterke services de ploeg bij de hand, waardoor het een 1-2 voorsprong in sets pakte. Set drie bleek een voorbode voor het restant van de wedstrijd. Boven de twintig punten maakte Ecare Apollo 8 het verschil en beloonde het team zichzelf met 22-25 met een 1-3 overwinning.

Hofste kijkt tevreden terug op de wedstrijd en het weekend: ‘We hebben als team hard gewerkt en iedereen is belangrijk geweest in deze wedstrijd. Een mooie bijkomstigheid van de 1-3 overwinning is dat de directe concurrentie punten hebben gemorst.’

Op 10 maart gaat de competitie voor Ecare Apollo 8 weer verder met een uitwedstrijd tegen Seesing Orion in Doetinchem.

gh @ VoV, Verslag van Ecare Apollo 8 dames 1. Foto’s Rudy van ’t Rood.