Sochi, Varenhorst/ v.d. Velde nog in toernooi.

VoV, 28-05-2021. 18:59 uur. Vandaag werden bij het FIVB 4* toernooi in Sochi de tweede poule duels bij de mannen afgewerkt en kreeg daarna het toernooi een vervolg via de KO-ronde. Winnaars vs. winnaars voor directe plaatsing in de achtste finales, verliezers vs. verliezers voor een plaatsje in de KO-ronde, waarin ook de verliezers van de winnaars vs. winnaars terechtkwamen.

De dag begon met de partij van Varenhorst/ van de Velde vs. Kuvichka/ Kislytsyn uit Rusland. Oranje begon prima en had in de eerste set weinig te duchten van het Russische duo. Via 2-8, 4-12 en 9-17 werd de dikke 14-21 winst binnengehaald. In de tweede set verliep het iets stroever. Rusland kwam na 6-6 voor (9-6), welke achterstand pas bij 16-16 was ingehaald. De 16-16 werd 16-18 en de 18-18 werd 18-20 voordat Varenhorst/ van de Velde op de side out de 19-21 winst voor de 0-2 zege liet noteren. Dus rechtstreeks door naar de achtste finale, die voor morgen op het programma staat.

Boermans/ de Groot speelden in de verliezersronde tegen Samoilovs/ Smedins uit Letland. Zij verloren met 0-2 via de setstanden 18-21 en 17-21. Ze waren zo’n beetje de hele wedstrijd in de achtervolging, met maar steeds enkele punten achterstand.

In de eerste set werd het gaatje bij 9-14 bij 13-15 op twee punten na gedicht, wat later maakten ze de 13-17 bij 16-17 bijna ongedaan, maar niet helemaal. Het was net niet genoeg, de mannen uit Letland liepen weer uit naar 16-19 en sloten met 18-21 af.

In de tweede set eenzelfde beeld. Boermans/ de Groot vanaf de 2-5 in de achtervolging, het verschil bij 6-12 was wel erg fors, de inhaalrace strandde bij 15-17. Het verschil bleef twee punten tot aan 17-19, na de 17-20 zorgde een aanvallende fout voor de winst van de mannen uit Letland. Het toernooi zit er voor Boermans/ de Groot op, ze strandden in de poulefase.

Brouwer/ Meeuwsen, die gisteren zeer teleurstellend presteerden, hadden in de verliezersronde Shustrov/ Gusev uit Rusland als tegenstander. Op centercourt plaatsten ze zich voor de KO- ronde via 17-21 en 14-21 winst.

Na de 12-12 in de eerste set pakten de Nederlanders een aantal punten voorsprong, die niet meer afstonden. Via 14-17 en 16-19 werd de 17-21 zege bijgeschreven. In de tweede set sloegen de Nederlanders het gaatje na 8-10. Het verschil liep op naar zeven punten bij 9-16 en zes bij 12-18. De opleving van de tegenstander naar 14-18 sloegen ze vervolgens met de serie naar 14-21 aan flarden.

Het Amerikaanse duo Bourne/ Crab was de tegenstander in de KO- ronde. Die wedstrijd werd voor Brouwer/ Meeuwsen geen succes. In de eerste set kwamen ze vlot met 5-2 achter, draaiden 7-4 achter om in een voorsprong van 7-8, maar konden dat niet nog eens herhalen toen ze met 12-11 achter kwamen. Ze bleven in het spoor (16-15, 17-16), verloren echter daarna het contact (19-16) en de set met 21-18.

In de tweede set ongeveer hetzelfde verhaal. Tot 6-6 ging het gelijk op, vervolgens sloegen de Amerikanen zich naar 9-6 en bleven via 13-9, 16-11 en 19-14 de baas binnen de lijnen. Ze wonnen de set met 21-17 en de wedstrijd dus met 2-0.

Brouwer/ Meeuwsen sluiten Sochi als 17de af.