Vizier op volleybal

 

Sorry Veracles, jammer PDK

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 05-09-2017. 4:41 uur. PDK Huizen zou volgens onze berichtgeving van afgelopen zondag het Toptoernooi van Dynamo Tubbergen hebben gewonnen. Dat was ook de laatste informatie die we kregen, bij ons vertrek uit de Burg. Verdegaalhal. Alle uitslagen uit de kampioenspoule waren verwerkt en ‘uit het hoofd’ bij elkaar geteld. Maar later wijzigde dat.  

In de kampioenspoule speelden VV Utrecht, Veracles Groningen en PDK Huizen hun driekamp, alle drie duels eindigden in een 1-1 gelijke stand, waardoor het saldo van de punten voor en tegen uitsluitsel zou moeten geven over de toernooi winnaar. Niet dat daar nu een geweldige hoofdprijs aan vastzat, dat niet, maar de eer is ook wat waard. De historie ingaan als de ploeg die de editie van 2017 op naam heeft geschreven,  staat toch niet mis op de club en team cv. Nou voor twee dagen is dat voor PDK van toepassing geweest, nu moet het gommetje er aan te pas komen om dat te wijzigen. En wel op basis van de onderstaand berekening. 

VVU kwam aan +6 en -8 punten uit de wedstrijd tegen Veracles en behaalde +8 en -11 tegen PDK. Per saldo dus -2 en -3 ofwel totaal -5 als we de punten voor en tegen salderen. Dat was de slechtste score van de drie teams in de kampioenspoule.

PDK scoorde in de setstanden +11 en -8 tegen VVU, tegen Veracles -5 en +4. Per saldo dus +3 en -1 geeft een +2 score. Positief, maar achteraf gezien niet positief genoeg om er met de titel vandoor te gaan. 

Veracles, hun score laat zich uit bovenstaande destilleren, behaalde +8 en -6 tegen VVU en +5 en -4 tegen PDK, ofwel +2 en +1 ofwel +3 totaal. En dat is net één enkel puntje meer dan PDK. Met het kleinst mogelijke verschil moeten we Veracles dus de eer geven, die ze toekomt. 

Sorry Veracles dat we dat nu pas kunnen melden, jammer PDK dat jullie de toernooiwinst weer moet inleveren. We hopen echter wel dat alle setstanden klopten, want anders moeten we het verhaal nog een keer weer overdoen. En dat zijn we eigenlijk niet van plan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.