Vizier op volleybal

 

Sovoco D1 pakt seizoenstoetje: De Beker!

VoV, 13-05-2019, 5:45 uur. Zaterdag stond ons nog een leuk staartje van het seizoen te wachten: de bekerfinale. Toegegeven; een tijd lang was ons doel om de p/d voor promotie in de competitie te halen. Dat is helaas niet gelukt. De 3e plek met 77 punten is al met al geen verkeerd resultaat, zeker met 10 vrouwen en Daphne die aan het eind van het seizoen een blessure opliep. Maar ons hoogtepunt moest toch wel deze bekerfinale worden. Tegenstander Dinto ging er in de competitie met de door ons begeerde p/d plek vandoor en wist dit seizoen beide keren van ons te winnen. Als enige van alle elf tegenstanders. We waren dus duidelijk de underdog.

De afgelopen weken waren rommelig. Enerzijds moet je al bouwen aan een nieuw team en anderzijds nog toewerken naar deze bekerfinale. Toch lukte het om een aantal keren in de ‘oude’ samenstelling te trainen, gingen de twee oudjes van het team naar de p/d wedstrijden kijken om Dinto te analyseren (en – of toch vooral – om andere bekenden aan te moedigen) en werd er op zaterdag 4 mei extra getraind. In Sporthal Safari in Maarssen, de hal van de bekerfinales, nog wel! En werkte Daphne hard aan haar herstel zodat ze precies vandaag weer mee zou kunnen doen. Zo werd binnen de mogelijkheden niks aan het toeval overgelaten. En onze supporters regelden zo maar een bus om samen naar Maarssen af te reizen. Bijna de hele tribune kleurde geel/blauw, fantastisch!

Na een gezamenlijke lunch in de tuin bij Lieke (in Maarssen), startten we de wedstrijd met Romy, Kyra, Lieke, Franke, Sandra, Daphne en Hanneke. Direct liet Dinto weer zien venijnig te kunnen serveren en keken we tegen een paar punten achterstand aan. Maar daarna ging het bij ons lopen. De pass hadden we redelijk onder controle en na de eerste schroom losgelaten te hebben, vielen we vol risico aan. Dat resulteerde in een spannende strijd en we kwamen zelfs op voorsprong. Serverend zetten we Dinto steeds beter onder druk, zodat ze hun sterke middenaanvallers weinig konden aanspelen. Ons blok stond goed, zelfs Romy hield meerdere malen de bal tegen! Zo stevenden we af op de winst. Aan het eind werd het nog wel even spannend, maar onder luide aanmoediging van het publiek wisten we het af te maken met 24-26.

Dat smaakte naar meer. We speelden een goede wedstrijd en hadden het volste vertrouwen dat we Dinto dit keer konden pakken. In dezelfde opstelling gingen we verder. Spannende, lange rally’s wisselden we af met mooie directe servicepunten. Het ging in het begin nog gelijk op, maar we merkten dat het echte vuur bij Dinto ontbrak. Ze waren ook steeds meer ontevreden met de scheidsrechters. Dat resulteerde in een gele en vervolgens rode kaart. Wij blij, want dat betekende een gratis punt voor ons. En vanaf dat moment konden we doorstoten. Vol enthousiasme en werklust gingen we door. Veel lukte en als we toch eens een punt tegen kregen, pakten we het daarna zo weer op. Zo wonnen we ook deze set met 25-19.

We durfden het nog niet hard op te zeggen, maar we voelden het allemaal; die beker was voor ons! Deze set was Dinto duidelijk gebroken. Ze maakten meer en meer fouten en bij ons lukte er veel. Franke had een mooie service serie, Lieke blokte hun midden af, in het achterveld hadden we alles en zo denderden we over ze heen. Het dak ging er af met zoveel positiviteit en enthousiasme, zowel in het veld, aan de kant als op de tribune. Op matchpoint kreeg Romy een publiekswissel omdat ze met volleybal gaat stoppen. Daarna werd het matchpoint verzilverd: 25-9 !!!!

Feest en uitzinnige vreugde! En toch ook nog wel een beetje ongeloof. Want hoewel we wisten dat Dinto te breken zou zijn, hadden we niet durven dromen dat het ons ook op deze wijze zou lukken. Waar we het hele seizoen altijd heel veel gewisseld hadden, was dat deze wedstrijd niet het geval, maar de vreugde was er niet minder om gelukkig.
In de hal en de kantine werd met alle supporters nog even vrolijk nagepraat, gedronken en taart gegeten. En daarna gingen we met zijn allen naar onze eigen Bunt om het feestje voor te zetten.
Al met al een heel mooi einde van het seizoen, zeker voor degenen die afscheid nemen: Anne, Romy, Krijntje Pappie en Happy Sjors.

We willen alle supporters – vrienden, familie, clubgenoten – die ons het hele seizoen hebben aangemoedigd en zeker degenen die nu naar Maarssen waren afgereisd ontzettend bedanken voor hun support! Dank ook aan de club voor het mogelijk maken van de busreis. Dat maakt het extra speciaal en het was ook een mooie reclame voor onze gezellige vereniging. En natuurlijk huisfotograaf Jaap weer super bedankt voor de mooie foto’s! Wij gaan nagenieten en het seizoen buiten de sporthal nog een keer rustig met elkaar afsluiten.

En dan gaat de focus op volgend seizoen, we trainen tot eind juni door en bouwen met onze nieuwe trainer Martijn Schoemans aan het nieuwe team. Met de kern van acht die over blijft en diverse leuke mee-trainers ziet het er niet verkeerd uit. En we zitten vol ambitie voor volgend seizoen. Dus mochten we jou nog niet in het vizier hebben, maar heb je wel zin om aan te haken? Meld je dan via tc@sovoco.org. We kunnen nog een midden, passer-loper/diagonaal en spelverdeelster gebruiken.
Tot volgend seizoen!

gh @ VoV, verslag door Hanneke van den Broek, foto’s Jaap van den Broek.